Aantal meldingen van Q-koorts in Grave neemt nog niet af

Het aantal meldingen van Q-koorts blijft nog toenemen. Op 16 juli had de GGD Hart voor Brabant 432 meldingen van Q-koorts, waarvan 155 in de maand juli. Deze meldingen zijn verspreid over het gehele werkgebied in 20 van de 29 gemeenten, maar concentreren zich vooral (76%) in de gemeenten Bernheze (69), Landerd (84), Uden (76) en Oss (101) Ook in gemeente Maasdonk en Lith stijgt het aantal meldingen tot boven de 0,1% van de bevolking.

Q-koorts is een infectieziekte met klachten die op griep lijken en in sommige gevallen kan leiden tot longontsteking. Veruit de meesten merken er echter nauwelijks iets van. De GGD Hart voor Brabant coördineert namens onze gemeenten de bestrijding en communicatie rondom de Q-koorts.

Vragen of meer informatie?

Kijk voor meer informatie en de meest gestelde vragen op www.ggdhvb.nl. Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met Bureau Infectieziektebestrijding van de GGD Hart voor Brabant, via tel. (073) 6404074 op maandag t/m donderdag van 8.30 t/m 17.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur.

Bron:Gemeente Grave

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen