Apotheek in Maassluis sluit de deuren als gevolg van de sterk verlaagde prijzen van geneesmiddelen

Array

Apotheek Westeinde bij winkelcentrum Steendijkpolder gaat begin volgende maand sluiten.

Het is een direct gevolg van de sterk verlaagde prijzen van geneesmiddelen en daarmee de winstmarges, verklaart apotheker Brinkman. Alleen als acties tegen de prijsverlagingen succes hebben, kan de apotheek weer open.

De inkomsten van de Apotheek Westeinde waren al gedaald na het vertrek van de huisartsen Barendregt en Kromdijk van de Steendijkpolder naar de Schubertlaan, een paar jaar geleden. Als dat niet was gebeurd had de apotheek nu waarschijnlijk open kunnen blijven, suggereert Brinkman. Met haar collega’s verkast ze in augustus naar een andere Maassluise apotheek van dezelfde eigenaar.

In de gemeenteraad uitte de Verenigde Seniorenpartij (VSP) deze week haar onvrede over de aankomende sluiting. ‘Onaanvaardbaar’, foeterde fractievoorzitter Jan van der Maarel. Wethouder Joop Luijendijk zei namens zijn afwezige collega Pieter Kromdijk (de eerder genoemde huisarts) de sluiting ‘buitengewoon spijtig’ te vinden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen