Karadzic werkte als “arts” in een privekliniek

Array

De afgelopen jaren woonde en werkte Radovan Karadzic in Belgrado. Hij werkte in een alternatieve artsenpraktijk en huurde er een flat. Hij zou er, in een 'overtuigende vermomming', in de kliniek hebben gewerkt onder de naam Dragan Dabic, met een lange witte baard, kort wit haar en een bril. Dat verklaart Rasim Ljajic, de Servische minister voor relaties met het internationale hof voor oorlogsmisdaden in Den Haag. Ljajic zegt dat Karadzic als niet-Servische burger jarenlang buiten het zicht van de autoriteiten kon blijven. Hij maakte gebruik van een valse identiteit en had een lange baard laten groeien. Dat maakten Servische aanklagers vandaag bekend.

De operatie om Karadzic te arresteren begon maandagmiddag, in de avond werd hij opgepakt terwijl hij onderweg was. Hij was op dat moment niet op de vlucht. De arrestatie werd mogelijk door recent verkregen nieuwe informatie, aldus de aanklagers.

Niemand herkende Karadzic in de periode dat hij vrij leefde in Belgrado. Zelfs de mensen die hem zijn flat verhuurden hebben de oud-president niet herkend. Naast de lange baard, liet Karadzic ook zijn haar lang groeien, was hij aanzienlijk magerder dan in de periode waarin hij president was en hij droeg een bril.

De identiteit van Karadzic is door de aanklagers vastgesteld middels een dna-test. De eerste verhoren, waarin Karadzic overigens zweeg, zijn afgerond.

UPDATE:

Er zijn inmiddels meer beelden en publicatie van het werk van Karadzic als de alternatieve arts "Dr. Dragan Dabic", een zachtaardige dokter in de natuurgeneeskunde. De reden dat hij zijn lange haar in een staart droeg, was 'om meer energie te vangen'. Volgens naaste medewerkers was hij een lieve meneer die met zachte stem sprak over allerhande natuurgeneeskundige kwesties. Ook wist hij alles van kruiden. Hier een korte video: een paneldiscussie van Dr. Dabic. Zijn geschreven bijdragen zijn na te lezen in een Natuurgeneeskundig tijdschrift. Met dank aan Geenstijl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen