Prioriteren geneesmiddelenonderzoek voor kinderen

Array

ERA-NET Priority Medicines for Children (PRIOMEDCHILD) organiseert 6 & 7 november 2008 een Invitational Forum. Tijdens dit Forum worden -in samenspraak met Europese stakeholders- onderwerpen vastgesteld voor een Europees onderzoeksprogramma op het gebied van geneesmiddelenonderzoek voor kinderen. PRIOMEDCHILD is een netwerk van nationale onderzoeksfinanciers uit tien Europese landen die sinds 2007 samenwerken.

Doel van PRIOMEDCHILD is het versterken en verbeteren van onderzoek naar geneesmiddelen voor kinderen. In voorbereiding op het Forum vindt er momenteel door middel van elektronische enquêtes een eerste inventarisatie plaats van de belangrijkste onderwerpen voor dit onderzoeksprogramma. Tijdens de bijeenkomst worden de prioriteiten nader bepaald en vertaald naar een Europese onderzoeksagenda welke met nationale gelden wordt gefinancierd. Naar verwachting wordt eind 2009 deze internationale onderzoeksagenda gelanceerd.

Deelnemers aan het Forum zijn Europese onderzoekers, artsen, farmaceuten, beleidsmakers,  patiëntenvertegenwoordigers en onderzoeksfinanciers betrokken bij geneesmiddelenonderzoek voor kinderen. Naast presentaties van gerenommeerde sprekers op het gebied van geneesmiddelenonderzoek voor kinderen, presenteren de PRIOMEDCHILD partners op het Forum hun resultaten:

De Spaanse delegatie levert het overzicht van de nationale onderzoeksprogramma’s van de deelnemende Europese landen op het gebied van geneesmiddelenonderzoek voor kinderen.
De Italiaanse delegatie plaatst onderzoek bij en met kinderen in de huidige Europese juridische, sociale en ethische context.
De Franse delegatie onderzoekt de mogelijkheden voor publiek-private samenwerking op het gebied van geneesmiddelenonderzoek voor kinderen.
De Engelse delegatie presenteert de resultaten van de enquêtes waarin stakeholders hebben aangegeven wat de belangrijkste onderwerpen zijn voor een Europees onderzoeksprogramma.

Meer informatie over het Invitational Forum op 6 & 7 november 2008 in Londen en over PRIOMEDCHILD is te vinden op www.priomedchild.eu

Bron:ZonMW

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen