Sporters onderschatten belang van goede voorbereiding

Confronterende videogame www.coldsprint.nl laat sporters voelen hoe belangrijk goede voorbereiding is.
Jaarlijks moeten 160 duizend sporters zich laten behandelen op een Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) van een ziekenhuis ten gevolge van een sportblessure. Dat zijn gemiddeld meer dan 400 sporters per dag.

Een slechte voorbereiding is één van de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van blessures. Sporters vinden dat het niet beheersen van de juiste techniek, unfair play en materiaalfouten de belangrijkste boosdoeners zijn voor het ontstaan van sportblessures. Het niet doen van een goede voorbereiding wordt door sporters wel als risico erkend, maar in de praktijk nog weinig uitgevoerd.

Sporters zullen dan ook niet snel op zoek gaan naar informatie over het voorkomen van blessures. Voor Consument en Veiligheid is dit de reden om ter ondersteuning van de campagne www.voorkomblessures.nl een videogame te ontwikkelen, die sporters op een pijnlijk verrassende manier confronteert met het ontstaan van een blessure als je het belang van een voorbereiding onderschat.

In een periode van veel sportevenementen, zoals de Tour de France, tennistoernooien, wandeltochten en de komende Olympische Spelen, zijn mensen vaak enthousiast om ook zelf te gaan sporten of meer te bewegen. En veel mensen zullen dit niet altijd doen in clubverband en onder goede begeleiding.
Dat is de reden voor Consument en Veiligheid om juist nu de aandacht te vestigen op het belang van een goede voorbereiding via de game www.coldsprint.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen