Beruchte’ soa in Rotterdamse parade Zomercarnaval

0
211

De GGD Rotterdam-Rijnmond en Soa Aids Nederland zijn zaterdag 26 juli samen met een praalwagen vertegenwoordigd in de straatparade van het 23e Ortel Zomercarnaval in Rotterdam. Het thema van de wagen is: “Ken de soa en vrij veilig”. Om aandacht te vragen voor de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoeningen lopen vrijwilligers mee in kostuums die deze soa voorstellen.

Op de praalwagen van de GGD en Soa Aids Nederland (met nummer 43) staan de verleidelijke "King and Queen" van de GGD, begeleid door de uitdagende leden van sambagroep 'Treasure'. De wagen wordt op de voet gevolgd door de "Soa". Te zien zijn de vrouwelijke en mannelijke verschijning van Chlamydia, Gonorroe, Syfilis, Herpes Genitalis, Genitale Wratten, Hepatitis B en HIV. Na een muzikale 'bezinning' van de brassband 'The Survivers', wordt de stoet gevolgd door verpleegkundigen met de slogan "Laat je testen!". Het slotstuk wordt gevormd door een groep dansende vrijwilligers die onder het motto: "Ik vrij veilig of ik vrij niet!" condooms uitdeelt aan het publiek langs de kant van de weg. In totaal lopen ongeveer zestig vrijwilligers van de GGD Rotterdam-Rijnmond en Soa Aids Nederland mee in de straatparade.

Nieuwe condoomverpakking
Soa Aids Nederland heeft speciaal voor dit Zomercarnaval een nieuwe condoomverpakking ontwikkeld. Aan de binnenkant van de verpakking staat in drie talen (Papiaments, Nederlands en Engels) informatie over soa en veilig vrijen. Soa Aids Nederland hoopt hiermee het gebruik van condooms binnen verschillende bevolkingsgroepen te stimuleren. In Nederland vinden er jaarlijks naar schatting ruim 100.000 nieuwe infecties met soa plaats, vooral onder jongeren.

Bron:www.ggd.rotterdam.nl

Vorig artikelNieuwe NHG-Standaard en Patiëntenbrieven over erectieproblemen
Volgend artikelSoja slecht voor sperma
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.