Nieuwe maatregelen tegen babysterfte

0
160

Minister Klink neemt de komende jaren nieuwe maatregelen om babysterfte in Nederland tegen te gaan. Nederland neemt internationaal een middenpositie in als het gaat om babysterfte. Dat sluit volgens minister Klink niet aan bij zijn hoge ambities met betrekking tot volksgezondheid.

In een brief die gisteren aan de Tweede Kamer is verstuurd, beschrijft de minister daarom een aantal activiteiten op dit terrein:

  • meer en betere voorlichting aan toekomstige ouders, onder andere via preconceptiezorg;
  • een stuurgroep die richtlijnen formuleert voor betere verloskundige zorg en kraamzorg;
  • onderzoek naar risicofactoren en kwaliteitsindicatoren van verloskundige zorg;
  • verbeteren persoonlijke veiligheid van verloskundigen;
  • onderzoek naar oorzaak personeelstekort in de kraamzorg;
  • evaluatie van neonatale screening (hielprik) en betere voorlichting daarover.

De brief is te vinden op de website van het Ministerie van VWS.

Migranten
Bij alle initiatieven wordt speciale aandacht besteed aan de positie van migranten. Waar nodig zullen ook maatregelen specifiek op deze doelgroep worden gericht. Een voorbeeld is het geven van voorlichting over het belang van het tijdig inroepen van verloskundige zorg bij zwangerschap.

Vorig artikelOpluchting apothekers na uitspraak
Volgend artikelPatiënten GGZ hebben zelf inzage in dossier
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.