Huisarts Piet Germs uit Almere (55) met 3 kinderen in Alpen omgekomen

Gemeente Almere en PC Hooft Uitvaartverzorging bevestigen dat de uitvaart van de Karin, Mark, Els en Piet Germs vrijdag 1 augustus plaats vindt. Het afscheid is in de aula van osg De Meergronden, te Almere. Vanaf De Meergronden zal de rouwstoet vertrekken naar Begraafplaats Almere Haven waar de begrafenis zal plaatsvinden. Belangstellenden kunnen lopend aansluiten bij de rouwstoet. Dit is tussen 14.30 uur en 15.00 uur. De gemeente Almere verwacht 800 tot 1.000 bezoekers bij de rouwplechtigheid. Vanwege de begrafenis is gezondheidscentrum West vrijdag de hele dag gesloten. Piet Germs werkte daar als huisarts.Condoleren kan alleen via het condoleanceregister van de Zorggroep Almere

Piet Germs, een huisarts uit Almere, en 3 kinderen komen om in Alpen  De slachtoffers zijn de 55-jarige vader Piet, zoon Mark (21) en dochter Els (22) en Karin (16). Piet was huisarts bij gezondheidscentrum West in Almere-Haven. De geboren Emmenaar was ook voorzitter van de ondernemingsraad van de Zorggroep Almere. Els Germs (22) wilde haar vader achterna: ze studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Ze was vierdejaars en een uitermate sportief type. De dood van huisarts Piet Germs uit Almere en zijn zoon en twee dochters bij een klimongeluk heeft een grote schok veroorzaakt onder vrienden en kennissen. Het ongeluk gebeurde bij het afdalen van de Mont Dolent in de Alpen om het leven gekomen. De 50-jarige moeder van het gezin had de afdaling om onbekende redenen eerder gestaakt. Even later zag ze het ongeval gebeuren. Ze werd in shocktoestand overgebracht naar het ziekenhuis, maar is daar inmiddels ontslagen. Volgens Italiaanse media wil ze zo snel mogelijk naar Nederland terugkeren.

De vier overleden gezinsleden waren met touwen aan elkaar verbonden en vervolgden de afdaling van een hoogte van 3700 meter. Toen een van hen uitgleed, werden de anderen meegetrokken.  Ze stortten 500 meter naar beneden.

De Mont Dolent is ruim 3800 meter hoog en ligt op het drielandenpunt van Frankrijk, Italie en Zwitserland. Het is een van de reuzen in het massief rond de hoogste alp, de Mont Blanc. NKBV De slachtoffers waren lid van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). Volgens voorzitter Frits Vrijlandt hadden de Nederlanders voor een relatief makkelijke route gekozen op de berg. Via andere zijden is die moeilijker te beklimmen.

De lichamen van de omgekomen klimmers zijn inmiddels geborgen en overgebracht naar het mortuarium Courmayeur in de buurt van het Italiaanse Aosta.

Piet was de afgelopen jaren zeer actief. Het FTO-Online. Apothekers en huisartsen kunnen in FTO-Online alle benodigde informatie vinden om een FTO-bijeenkomst professioneel voor te bereiden. Daarnaast heeft Piet een belangrijke rol gehad in de richtlijnen voor decubitis en parkinson in de eerstelijn.

Namens Medicalfacts willen wij de moeder, partner, maar ook naaste familie, vrienden en kennissen en collega’s van gezondheidscentrum West sterkte toewensen.

U kan hier een condoleance register tekenen op condoleance.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

17 thoughts on "Huisarts Piet Germs uit Almere (55) met 3 kinderen in Alpen omgekomen"

 1. ik hem dr. germs jaren als huisatrs gehad
  kan me niet zo niet voorstellen dat dit echt gebeurd is
  mijn God
  zijn vrouw….

  ik wens haar alleeee steun en liefde in de wereld toe

 2. En in dit droevige verhaal reclame.

 3. woorden schieten te kort, wat een vreselijk drama, heel veel sterkte voor de moeder van dat gezin en andere familieleden, vrienden en kennissen.

 4. Ruzie maken of er reclame werd gemaakt.. Belangrijk??? Nee!

  Ga eens na hoe zijn vrouw zich voelt, die zal zich niet interesseren in mogelijke reclame of niet…

 5. Stilte zegt meer dan 1000 woorden. Wij wensen niet alleen zijn vrouw en familie maar ook het hele team van G.C. West heel veel sterkte toe!

 6. fam.r.v/d berg

  zo zijn ze samen op vakantie zo komt ze alleen terug.
  het is heel erg wat er gebeurt.
  ze zijn nu bij god in de hemel.de engeln waken nu over hun.
  mevrouw de jong. ik wens uw veel sterkte toe in dezen mooeilijkentijd.

  ook door mijn dochter patricia v/d berg

 7. Heelveel kracht om dit zware verlies te dragen.

 8. Rianne Verbrugge

  Afschuwelijk dat de Mevrouw haar man en kinderen zo naar beneden ziet vallen, geloof dat je zoiets je hele leven niet meer vergeet. Wij willen haar alle sterkte toewensen om dit immense verdriet te verwerken.

 9. Een ongekend drama! Ik hoop dat moeder Ada genoeg mooie herrinneringen heeft
  aan haar man en drie kinderen om door te leven. Ik wens heel veel lieve mensen om haar heen die haar bijstaan in dit bijna niet te dragen verdriet.

 10. In en in triest……geen woorden kunnen uitdrukken hoe erg dit is. Een fijne dokter, pracht kinderen en hoe kan zijn vrouw/moeder dit dragen? Ik wens haar ontzettend veel sterkte en kracht.

 11. Er zijn geen worden voor,
  Wij kunnen alleen maar bieden voor het overledenen dat Allah hun een hogere plaats geef in de Jannat (hemel ) en Allah Mevr., Germs kracht geeft om verder te kunnen leven Amin.
  Verzoek aan naast omgeving a.u.b. altijd blijven helpen aan mevr. Germs om verder te kunnen en niet na een tijdje haar over het haar lot overlaten.
  ALLAH RAHIM ALLAH KARIM
  Fahad. Amsterdam

 12. Er zijn geen woorden voor.
  Wij kunnen alleen maar bidden voor de overledenen, dat Allah hun een hoger plaats geeft in de Jannat (hemel ) en Allah Mevr. Germs de kracht geeft om verder te kunnen leven, Amin.
  Verzoek aan de naaste omgeving blijf mevr. Germs a.u.b. altijd helpen om verder te kunnen en laat haar niet na een tijdje aan haar lot over.
  Allah Karim –Allah Rahim
  Fahad. Amsterdam

 13. 193.172.165.16

  Gewoon verschrikkelijk! dit kan je je toch niet voorstellen! Veel sterkte voor de achtergelaten moeder… we denken allen aan haar

 14. Ingrid Nijholt - van Doorn

  Wij hebben Piet Germs ook nog als huisarts gehad, toen we nog in Almere – Haven woonden. Zo’n vent (duim omhoog). Kan het gewoon niet bevatten dat hem dit overkomt. Wens zijn vrouw en verdere familie heel erg veel sterkte toe.

 15. -edit-: een gevaarlijke sport…

 16. -edit-Verschrikkelijk verhaal natuurlijk.

 17. Nu een paar maanden verder, en nog steeds denk ik eraan..
  De hele familie,maar vooral vrouw/moeder wens ik heel veel sterkte toe…ik wou dat ik iets kon doen…heel veel sterkte, troost en liefde toegewenst..veel mensen leven met de familie mee..nog steeds..

Comments are closed.

Recente artikelen