Farmaceutische industrie kampt met slecht imago

Array
De farmaceutische industrie heeft een slecht imago onder mensen die beroepshalve met de bedrijfstak te maken hebben. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Nefarma, een koepel die de innovatieve farmaceutische bedrijven in Nederland vertegenwoordigt.
 
Volgens het rapport zien de ondervraagden de farmaceutische industrie als een sector ,,waarvan een deel van de leden zich met name bezighoudt met het commerciële eigenbelang gesteund door een, overigens bewonderenswaardig, geolied marketingapparaat. Een sector die weinig op heeft met transparantie, met een weinig sociale uitstraling en die zich, uitzonderingen daargelaten, nog nauwelijks bekommert om de maatschappelijke rol die zij zou kunnen spelen.''
Bureau Motivaction sprak met parlementariërs, ambtenaren, artsen en apothekers. Ook Nefarma zelf komt er niet goed van af, met betitelingen als 'monddood', 'loopjongen van de industrie', en 'onzichtbaar in het publieke debat'. ,,Het is geen vrolijk rapport, de slingers gingen niet in de lucht'', aldus een woordvoerder van de koepel zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in Trouw.

(ANP)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen