Karadzic werkte als genezer ook in Oostenrijk maar onder andere naam

Array

Radovan Karadzic heeft vorig jaar enkele maanden als alternatief genezer gewerkt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Hij ging door het leven onder de naam Petar Glumac en had een Kroatisch paspoort. Dat meldden Oostenrijkse media vrijdag. Glumac is het servische woord voor toneelspeler. Karadzic werkte in Wenen als natuurgenezer en schreef kruiden voor aan vrouwen met vruchtbaarheidproblemen en mannen met erectiestoornissen.

Tijdens zijn verblijf in Wenen ontkwam Karadzic eenmaal aan een aanhouding. Zijn onderkomen werd doorzocht na een dodelijke schietpartij in de buurt, maar de politieagenten herkenden Karadzic niet door zijn lange, grijze haar en een lange baard.

Een woordvoerder van het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigde dat agenten op de foto's van de bebaarde Karadzic die enkele dagen geleden verspreid waren, de man herkenden die zij bij de inval waren tegengekomen.

De voormalig Bosnisch-Servische leider Radovan Karadzic werd maandag aangehouden na een zoektocht van bijna dertien jaar. Hij bleek vermomd en onder een schuilnaam als alternatief genezer in de Servische hoofdstad Belgrado te hebben gewerkt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen