Arrestatiebevel tegen topmedewerkers Pfizer na illegale experimenten op Nigeriaanse kinderen.

0
291

Een Nigeriaanse rechter in de deelstaat Kano heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen drie topmedewerkers van farmareus Pfizer nadat zij niet kwamen opdagen in de rechtbank. De medewerkers (het hoofd van Pfizer Nigeria, Ngozi Edozien, en topmanagers Lare Baale en Segun Donguro) zijn aangeklaagd voor het illegaal uittesten van experimentele antibiotica op Nigeriaanse kinderen, hetgeen heeft geleid tot 11 doden en talloze verminkingen. (noot ADC: het betreffende middel was nooit goedgekeurd door de daarvoor bevoegde commissies, maar werd enkel door Pfizer zelf 'veilig genoeg geacht' na onbetrouwbare dierproeven, met alle gevolgen van dien!)

De deelstaat Kano eist nu 2,6 miljard dollar van Pfizer op grond van de aanklacht dat het bedrijf op illegale wijze haar experimentele antibiotica Trovan heeft uitgetest op kinderen in Kano tijdens een meningitisuitbraak in 1996. Volgens de Nigeriaanse overheid waren de onderzoeken zonder toestemming van de betrokken ouders of de autoriteiten uitgevoerd.
Naast de criminele en civiele aanklachten die door de deelstaat Kano zijn ingediend, heeft ook de federale overheid van Nigeria een rechtzaak aangespannen tegen Pfizer, waarin het bedrijf voor een schadevergoeding van 7 miljard dollar wordt aangeklaagd. Pfizer zelf ontkent de aantijgingen en houdt vol dat de onderzoeken legaal plaatsvonden. Het bedrijf geeft aan dat het de arrestatiebevelen gaat aanvechten.

Dit volgt op de pogingen van Pfizer in november 2007 om rechtsvervolging te voorkomen door in de deelstaat Lagos, waar geen aanklachten lopen tegen het bedrijf, met succes een zogenoemd ex-parte bevel aan te vragen waarmee voorkomen kan worden dat de Nigeriaanse politie Pfizer medewerkers oppakt op grond van de federale aanklachten.
De federale zaak is uitgesteld tot 28 januari 2009 om de aanklagers de tijd te geven het toegewezen ex-parte bevel ongedaan te maken en zo de arrestatie van de Pfizer medewerkers mogelijk te maken.

Bron: http://www.naturalnews.com/023654.html & animalrights.nl

Vorig artikelBennekomse beklimt Kilimanjaro voor diabetesonderzoek
Volgend artikelChronische innovatie in zorgsector nodig
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.