Bennekomse beklimt Kilimanjaro voor diabetesonderzoek

Array

De 25-jarige Laura Butselaar, werkzaam bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) in Bennekom, staat voor haar grootste uitdaging in haar leven tot nu toe: het beklimmen van de hoogste berg in Afrika, de Kilimanjaro. Zij is als diabetes-patiënt geselecteerd door de Bas van der Goor Foundation, die deze Kilimanjaro Challenge 2008 van 10 tot 26 oktober organiseert om te bewijzen dat met diabetes nog heel veel mogelijk is én om onderzoek te doen naar het effect van hoogte op diabetes.

Oud-volleybalinternational Bas van der Goor gaat zelf ook mee.De groep wordt voorafgaand en tijdens het verblijf in Tanzania ondersteund door een uitgebreid medisch onderzoeksteam. De Bennekomse wordt gesteund door haar werkgever. NISB ondersteunt Laura Butselaar van harte bij haar deelname aan de Kilimanjaro Challenge 2008, juist omdat zij laat zien dat sporten voor mensen met een chronische aandoening er gewoon bij hoort. Wat het extra bijzonder maakt, is dat Laura in haar dagelijks werk betrokken is bij de ontwikkeling van de BeweegKuur, een beweegprogramma op recept van de huisarts, speciaal voor mensen met diabetes type 2 of een hoog risico daarop. Laura hoopt dat haar deelname aan de Kilimanjaro Challenge de deelnemers aan de BeweegKuur motiveert: ,,Door mijn werk bij NISB kom ik veel in aanraking met mensen met diabetes die (weer) moeten leren bewegen. Ik hoop dat ik ook hen kan laten zien wat er allemaal nog kan als je deze aandoening hebt!"

Onder het motto 'Help Laura naar de top' schenkt NISB haar de helft van het benodigde bedrag van zesduizend euro. Voor de andere helft hoopt Laura een beroep te kunnen doen op sponsors, via activiteiten en giften. Via de website www.30minutenbewegen.nl én rechtstreeks via Lauranaardetop.web-log.nl is meer over Laura en haar deelname aan de expeditie te lezen. De komende maanden zal Laura Butselaar ook verslag doen van de voorbereidingen op de Kilimanjaro Challenge .Laura Butselaar ging dinsdag in voorbereiding op de beklimming naar vliegbasis Soesterberg. Ze ging daar in een speciale tank, samen met twee andere deelnemers en een begeleidende militair. De luchtdruk werdstapsgewijs teruggebracht naar hoe het is op diverse hoogten van de berg, zodat gekeken kon worden hoe de apparatuur zich gedroeg en welke invloed het op hun diabetes had.

Algemene informatie over de expeditie en de Bas van der Goor Foundation is te vinden op www.kc2008.org . Sponsoren kan door een bijdrage te storten op rekeningnummer 24.90.90.910 t.n.v. Bas van de Goor Foundation te Amsterdam onder vermelding van 'Laura met NISB op de Kilimanjaro'.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen