Stimuleren gezonde levensstijl werknemers werkt

Werkgevers kunnen de levensstijl van hun medewerkers daadwerkelijk op een positieve manier beïnvloeden door hulpmiddelen ter beschikking te stellen om de arbeidsomstandigheden rondom zijn werkplek te verbeteren.

Dat concludeert de British Heart Foundation op basis van resultaten van het zogenaamde Well@Work-programma. Dit programma  wordt ondersteund door het Britse ministerie van Gezondheid en Sport, en richt zich op het bevorderen van een gezonde levensstijl van werknemers. Voor het project zijn onder meer stappentellers uitgedeeld aan medewerkers. Ook kan personeel een gezondheidscheck ondergaan en wordt er gratis fruit uitgedeeld.

Uit onderzoek naar de resultaten van het project blijkt dat medewerkers als gevolg van de stappentellers per week een derde meer aan beweging zijn gaan doen. Zo gingen ze 24 minuten extra lopen of fietsen van en naar hun werk. Werkgevers die hun trappenhuizen opknapten en posters ophingen om traplopen te bevorderen, merkten daarnaast een toename van 28 procent van het gebruik van de trap op het werk. Werknemers gingen bovendien meer groenten en fruit eten.

Volgens de British Heart Foundation is vooral het stimuleren van positieve feedback onder collega’s van cruciaal belang geweest bij het succes van het project. Collega’s kunnen elkaar immers aansporen om vaker naar huis te fietsen of te lopen of om in plaats van een stuk chocola een appel of een banaan te eten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen