Ook ontslagen voor OPG-ers in Oss

Dat stelt een woordvoerder van het bedrijf. OPG schrapt landelijk 250 banen. Dit is volgens het bedrijf een direct gevolg van de enorme prijsdaling van zogenoemde generieke geneesmiddelen en het feit dat verzekeraars vanaf 1 juli alleen nog de goedkoopste medicijnen vergoeden.

OPG heeft in Oss op bedrijventerrein Vorstengrafdonk een distributiecentrum voor Zuid-Nederland. Hoeveel banen er in Oss verloren gaan, weet de woordvoerder nog niet. "Over de reorganisatie is advies gevraagd aan de ondernemingsraad. Als dat traject is doorlopen, worden de concrete aantallen bekend." Het bedrijf stelt dat het aantal gedwongen ontslagen beperkt kan blijven tot tien procent van het aantal banen dat vervalt. "De rest kunnen we opvangen door natuurlijk verloop."

OPG schrapt de banen in de twee distributiecentra (Oss en Staphorst), het hoofdkantoor in Utrecht en bij de apotheken van het concern. Die zijn onder meer gevestigd in Goirle, Tilburg en Erp.

De onderneming moest in het tweede kwartaal fors afboeken op de waarde van zijn apotheken. Daardoor leed het in het tweede kwartaal een nettoverlies van bijna 167 miljoen euro, op een omzet van ruim 698 miljoen. OPG verlaagde de winstprognose voor heel 2008.

De interesse van zelfstandige ondernemers om een apotheek over te nemen, is volgens OPG-topman Marc van Gelder drastisch afgenomen. "Door de onzekerheid is de markt tot stilstand gekomen." OPG moest zelf 198 miljoen afboeken op de waarde van eerder overgenomen apotheken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen