Versterking van hiv- en soabestrijding voor mannen die seks hebben met mannen

In Nederland is de grootst getroffen groep die hiv krijgt nog steeds mannen die seks hebben met mannen. Ongeveer de helft van het aantal mensen met hiv is homo of biseksueel. Ondanks de preventie gericht op deze groep blijft het aantal hiv-infecties onder mannen die seks hebben met mannen jaarlijks stijgen.

Omdat deze problematiek het grootst is in de grote steden, benaderde het Aids Fonds Schorer, de GGD Amsterdam en GGD Rotterdam-Rijnmond om de krachten te bundelen. Deze partijen hebben samen onder andere een website ontwikkeld: www.mantotman.nl.

De site is onderdeel van het MAN tot MAN-project. Doel van ‘MAN tot MAN’ is het verbeteren van de preventie en zorg op het gebied van soa en hiv voor mannen die seks hebben met mannen. Als je in de regio Amsterdam of Rotterdam Rijnmond woont kun je via deze site gratis een hiv-test doen zonder je arts of een SOA-polikliniek te bezoeken. Naast de website zijn er acties in het homo-uitgaansleven van Amsterdam en Rotterdam en themacampagnes onder andere via de media.

Mantotman.nl is sinds 7 februari 2008 online als bètaversie. Met behulp van de reacties van bezoekers wordt de site voortdurend aangepast en aangevuld. Het Aids Fonds investeert in dit project € 300.000

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen