VN en Vodafone organiseren M-health conferentie

Array

M-health is de mobiele variant van e-health en volgens de Verenigde Naties (VN) een grote kans om ook in armere gebieden zorg toegankelijker, efficiënter en beter te krijgen. eHealtEurope bericht al enige tijd over de conferentie 'Making the eHealth Connection' die in Italië aan de gang is. Deze week ligt de focus op m-health en mobiele e-health.

Op de conferentie wordt gekeken wat de mogelijkheden van het mobiele netwerk zijn  om toegang tot gezondheidsgegevens te krijgen en gezondheidszorg in de derde wereld te verbeteren.

De zitting wordt gehouden als deel van de maand van de e-gezondheid van de Stichting Rockefeller in Bellagio, Italië.

Claire Thwaites, het hoofd van de V.N. en het Vodafone, zeiden: „Als globale tendensen zoals klimaatverandering, de voedselcrisis, spanningen stijgen is er een steeds grotere behoefte aan technologische innovatie om medische zorg ook in die gebieden te ontsluiten.  De „ontwikkelingen op het gebied van mHealth leiden in het bijzonder tot een opmerkelijke kans zorg op afstand, zelfs in de meest afgesloten gebieden is meestal wel mobiel verkeer te bewerkstelligen.“

De deelnemers van de conferentie zijn vertegenwoordigers van Cisco, Google, Microsoft, Nokia, en Qualcomm, evenals the Earth Institute, Gates Foundation, Massachusetts Institute of Technology en de WHO.

Tijdens de conferentie, zullen de deelnemers het landschap van mHealth en mobiele telegeneeskunde onderzoeken. Zij zullen prioriteiten stellen en volgende stappen definieren. 

Het „mobiele telefoongebruik explodeert in de derde wereld, en dat biedt kansen om andere toepassingen en diensten op zowel de gezondheid als technologie te behalen,“

Momenteel, zijn wereldwijd meer dan 3.5 miljard mobiele telefoons in gebruik; dit aantal zal zijn verdubbeld aan het einde van het volgende decennium. De conferentie hoopt een collectieve verklaring tot stand te brengen en een samenwerking in meerdere sectoren te starten om te zorgen voor ontwikkelingen van mhealth als  globale dienst. Op basis van de resultaten van deze week worden zal een plan met prioriteiten en te nemen stappen opgesteld worden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen