Amphia sportarts Ton Langenhorst houdt tijdens Spelen weblog bij

Ton LangenhorstAmphia sportarts Ton Langenhorst houdt in de aanloop naar en tijdens de Olympische Spelen in Beijing een weblog bij waarop hij bericht over zijn ervaringen en belevenissen gedurende dit internationale evenement.Langenhorst is al een aantal keer eerder als sportarts verbonden geweest aan de Olympische Spelen. Dit jaar in Beijing verzorgt hij de medische begeleiding van onder andere de drie gekwalificeerde beachvolleybalteams.Sportarts Ton Langenhorst is geboren in 1957 en studeerde medicijnen aan de VU te Amsterdam.

Van kinds af aan neemt sport een belangrijke plaats in. Zijn grote belangstelling voor de sportgeneeskunde hangt nauw samen met zijn passie voor sport. Sportief de krachten meten en door een faire competitie tot (top)prestaties geprikkeld worden, dat principe spreekt hem erg aan. Hij volgt alle sporten maar wielrennen, rugby, judo en (hoe kan het ook anders als official teamarts van het nationaal herenteam) (beach)volleybal mogen rekenen op zijn speciale belangstelling. Hij heeft bewondering voor individuen met een supertalent voor sport, maar brengt ook veel respect op voor een ieder die hard moet werken om te presteren, ongeacht het niveau of welke sport.


Over de unieke charme van een evenement als de Olympische Spelen, zegt hij: "Het is fantastisch om een paar weken tussen 15.000 sportfanaten te zitten. Om met wereldberoemde toppers aan je tafel te eten en een praatje te maken. Je hoort en ziet van alles waar je als professional een hoop van opsteekt. Maar naast de euforie als het sportief gezien goed gaat, is het voor de begeleiding vooral keihard werken. Ook wij leveren een topprestatie."
Ton Langenhorst is getrouwd en heeft twee kinderen.

Op deze weblog doet Amphia-sportarts Ton Langenhorst dagelijks verslag van zijn ervaringen tijdens de Olympische Spelen van Beijing 2008.

Ton's weblog is te vinden op www.amphia.nl/weblog of klik op de button op de Amphia homepage.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen