Minstens een uur bewegen om af te vallen

0
146

Vrouwen moeten minimaal één uur per dag bewegen om af te kunnen vallen. Dit moeten ze vijf dagen per week volhouden volgens Amerikaanse wetenschappers.

Bij de universiteit van Pittsburgh in Amerika zijn onderzoekers tot de conclusie gekomen dat vrouwen minstens 55 minuten per dag moeten bewegen om 10 procent van hun gewicht kwijt te raken. Als ze zo veel blijven bewegen, blijft het gewicht ook weg.

Aan het onderzoek deden tweehonderd vrouwen, vier jaar lang, mee. Ze mochten dagelijks tussen de 1200 en 1500 kilocalorieën binnenkrijgen. Na zes maanden was een groot gedeelte van de vrouwen wel 10 procent afgevallen, maar driekwart kwam snel weer aan. Alleen bij de vrouwen die 275 minuten per week bewogen, bleef het weg.

Onderzoekers concluderen uit dit onderzoek dat genoeg beweging een vereiste is om af te vallen. Zorgen dat je niet teveel calorieën tot je neemt is ook belangrijk, maar alleen diëten leidt al snel tot het beruchte jojo-effect. Voor mensen die willen afvallen en op gewicht willen blijven, moet de Nederlandse Norm Gezond Bewegen van een half uurtje dus bijna verdubbeld worden.

Bron: Nu.nl

Vorig artikelWebsite ZorgSaam werkelijk drempelvrij voor iedereen
Volgend artikelHoge schadevergoedingen voor Vioxx gebruikers
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.