VWS: EPD is niet verouderd

Array

Het systeem voor het elektronisch patiëntendossier is wel degelijk gebaseerd op de meest moderne internettechnieken. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid vrijdag gezegd.

Het departement verwerpt daarmee kritiek van twee medewerkers van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ). Zij stellen op persoonlijke titel dat het systeem al bij voorbaat is verouderd omdat het zou uitgaan van het pre-internettijdperk.
,,Het is alsof er een hogesnelheidstrein beschikbaar is en de overheid het gebruik van de paardentram verplicht stelt'', stellen Leo Ottes en Onno van Rijen in het vakblad Medisch Contact.
Volgens een woordvoerster van het ministerie wordt het elektronisch patiëntendossier echter ,,gebaseerd op de huidige internettechnologie in combinatie met een zwaar beveiligd systeem'' om de privacy van patiënten te beschermen.
Zij stelt dat Ottes en Van Rijen ,,blijk geven van weinig kennis'' over het systeem en dat zij niet namens de RVZ spreken. Een woordvoerder van het adviesorgaan bevestigt dat de twee op persoonlijke titel spreken. Hij zegt dat Ottes en Van Rijen de interne regels van de RVZ hebben geschonden met hun publicatie in Medisch Contact. Bovendien houden de twee medewerkers zich niet met het elektronisch patiëntendossier (EPD) bezig. Sterker nog, de RVZ doet geen onderzoek naar deze geautomatiseerde uitwisseling van medische gegevens van patiënten.
 
Bron: AD & ANP 
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "VWS: EPD is niet verouderd"

  1. volgens duits onderzoek is het niet veilig mogen er daarom niet mee werken

Comments are closed.

Recente artikelen