Website ZorgSaam werkelijk drempelvrij voor iedereen

Array

De website van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen heeft voor het vierde achtereenvolgende jaar het Waarmerk drempelvrij.nl ontvangen van Stichting Bartiméus Accessibility. Dit betekent dat de website toegankelijk en leesbaar is voor mensen met een visuele handicap, een motorische handicap en voor senioren.

De site www.zorgsaam.org wordt continu onderhouden volgens de 16 ijkpunten die de Stichting Bartiméus Accessibility voorschrijft. Dit houdt bijvoorbeeld in dat elke foto is voorzien van een beschrijving, dat links in taal worden uitgelegd en dat elke kolom in een tabel wordt omschreven. Voor mensen met een functiebeperking scheppen deze aanpassingen meer duidelijkheid. Hierdoor kunnen mensen met een brailletoetsenbord of mensen die geen muis kunnen bedienen toch gewoon teksten, afbeeldingen en grafieken lezen.

Het waarmerk drempelvrij.nl vergroot daarmee de gelijkheid en ook de integratiekansen van mensen met een functiebeperking. Bovendien stimuleert het de realisatie van een toegankelijke, publieksvriendelijke website, die ook nog efficiënter, sneller en beter te beheren en te onderhouden is.

ZorgSaam was in 2005 de eerste zorginstelling in Nederland op het gebied van ziekenhuiszorg, ambulancezorg, thuiszorg en ouderenzorg die dit waarmerk kreeg uitgereikt. Inmiddels is er een handjevol andere instellingen die het goede voorbeeld volgen. 

ZorgSaam is erg trots dat de website opnieuw is goedgekeurd en blijft werken aan het behoud van dit keurmerk. U herkent een website met het waarmerk drempelvrij.nl aan het logo 

Bron:Zorgsaam

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen