Online afvallen succesvol

Array

Wie zegt dat je meer moet bewegen en minder achter de computer moet zitten om af te vallen, heeft het niet altijd bij het rechte eind. Althans, dat beweert online zorginstelling NewHabits.

In samenwerking met De Friesland Zorgverzekeraar en Mesos Medisch Centrum in Utrecht helpt NewHabits mensen met zwaar overgewicht (BMI 30+) door middel van online groepsbehandelingen. Uit cijfers van de zorginstelling blijkt dat er successen worden geboekt.

De behandeling resulteert gemiddeld in een gewichtsafname van 6,7 procent in veertien weken, met uitschieters naar 16 procent, stelt NewHabits. 


Leefgedrag

Deelnemers worden niet op dieet gezet, maar leren hun leefgedrag te veranderen en hun gewicht te beheersen.

NewHabits-psychiater Jeroen Verweij stelt dat de combinatie van een anonieme online zelfhulpgroep én groepstherapie onder leiding van een therapeut de oplossing voor mensen met overgewicht. "Mensen hebben steun aan elkaar en groepen blijven elkaar ook na de behandeling online opzoeken."

Volgens Verweij is de behandeling bovendien duurzaam en is er een kleine kans op terugval. 

Zorgkosten
In Nederland heeft bijna elf procent van de volwassenen obesitas. Behalve een maagverkleining bij morbide obesitas (extreem ernstig overgewicht) bestaat er geen goede behandeling voor.

Jaarlijks bedragen de directe zorgkosten voor mensen met ernstig overgewicht 500 miljoen euro. De indirecte kosten worden geschat op 2 miljard euro.

Het aantal kinderen met obesitas verdubbelde de laatste zes jaar tot 150.000.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Online afvallen succesvol"

  1. Afvallen dmv Personal Coach

    Afvallen is belangrijk voor je gezondheid als je aan de “stevige” kant bent, dus vind ik ook het initiatief geweldig. Wel ben ik benieuwd naar de methodes welke worden gehanteerd om af te vallen. Het is namelijk zo dat per methode nogal eens verschilt of je er weer kilo’s bij krijgt nadat je wat minder fanatiek aan het lijnen bent…

Comments are closed.

Recente artikelen