Iedereen uitgedaagd mee te denken over verbetering zorg

Array

ONVZ beloont ?Het Beste Zorgidee van Nederlan

Zorgverzekeraar ONVZ daagt het publiek van Nederland uit om mee te denken aan de verbetering van de zorg. Volgens ONVZ wordt hier veel over gediscussieerd door de overheid en allerlei deskundigen en is het nu tijd om de markt te laten spreken.

Om de zorg te verbeteren en vooral betaalbaar te houden is het voor de zorgsector nodig om constant innovatief te blijven. Erno Kleijnenberg, voorzitter directie ONVZ: ?Er wordt zoveel gediscussieerd over stelsels, prijzen, marktwerking en administratie vanuit de overheid en deskundigen, dat het nu tijd is dat de markt zelf meedenkt!? Om veel ideeen te kunnen verzamelen is ONVZ een wedstrijd gestart. Iedereen kan zijn of haar innovatieve idee voor de zorgsector insturen en een bijdrage leveren aan de kwaliteit, de productiviteit of juist de toegankelijkheid van de zorg. ONVZ beloont ?Het Beste Zorgidee van Nederland? met een bedrag van ?10.000,-.

Het idee wordt beoordeeld op een aantal criteria: is het toepasbaar in Nederlandse zorginstellingen en is het eenvoudig en praktisch uitvoerbaar. Vervolgens wordt onderzocht tegen welke kosten en op welke termijn e.e.a. kan worden gerealiseerd. En, hoeveel mensen profiteren van het idee. Kleijnenberg: ?Daarbij moet het effect van het idee meetbaar zijn, zodat we duidelijk kunnen bepalen of het een bijdrage levert of een oplossing biedt aan het Nederlandse zorgstelsel.? De ingezonden ideeen worden beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit: Prof. dr. N.A.M. Urbanus, Emeritus hoogleraar KNO UVA en oud-voorzitter RvB AMC Amsterdam, dr. P. Hasekamp, directeur Zorgverzekeraars Nederland en mr. E.A. Kleijnenberg, voorzitter directie ONVZ.

Er zijn reeds 103 ideeen ingezonden naar ONVZ. ?Het is fantastisch om te zien dat we binnen één week zoveel ideeen hebben ontvangen. We hopen dat de inzendingen zich in dit tempo voortzetten!?, aldus Kleijnenberg, ONVZ. Het beste idee is in te zenden tot 1 oktober 2008 naar www.hetbestezorgidee.nl en wordt in de eerste helft van oktober beoordeeld. Medio oktober wordt de winnaar van Het Beste Zorgidee bekend gemaakt.

Over ONVZ

ONVZ is een landelijk werkende zorgverzekeraar zonder winstoogmerk. Verzekerden bij ONVZ Zorgverzekeraar hebben absolute vrije keuze van zorgverleners in Nederland en indien gewenst ontvangen zij persoonlijke begeleiding door de ONVZ ZorgConsulent naar kwalitatieve zorg bij een ziekenhuisopname. Kijk voor meer informatie op www.onvz.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Iedereen uitgedaagd mee te denken over verbetering zorg"

  1. Mijns inziens werkt het huidige Eigen-risico niet voldoende om mensen bewust te maken van de kosten van zorg.
    Alternatief: Een eigen bijdrage van bijv. 10 % van ALLE gedeclareerde nota’s (evt. excl. huisarts) en eventueel gemaximeerd tot de jaarpremie (jaarpremie is voor verzekeraar makkelijker te controleren dan bijv. een % van het belastbaar inkomen).

Comments are closed.

Recente artikelen