Nieuwe OK-tafels: Antonius Ziekenhuis kiest voor Goebertus

Nieuwe OK-tafels: Antonius Ziekenhuis Sneek en Emmeloord kiest voor Goebertus
Het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord heeft als eerste ziekenhuis in ons land gekozen voor de nieuwe generatie operatietafels van de Italiaanse producent OPT. Deze OK-tafels worden in Nederland geleverd door Goebertus Medical Group (GMG). GMG is er trots op hiermee naast het UMC Groningen, TweeSteden ziekenhuis Tilburg en het Deventer Ziekenhuis nu ook het Antonius Ziekenhuis in haar portefeuille te hebben. GMG heeft de opdracht mede verkregen door in het aanschaftraject haar toegevoegde waarde als leverancier te laten zien.

OPT kan bogen op ruim tachtig jaar ervaring, wat heeft geresulteerd in een state-of-the-art operatietafel die aan alle hedendaagse eisen voldoet. De order van het ziekenhuis bewijst dat GMG een goede keus heeft gemaakt door dit bedrijf in Nederland te gaan vertegenwoordigen

De OK-tafel die het Antonius Ziekenhuis heeft aangeschaft, is in Italie reeds een groot succes gebleken. Deze tafel kenmerkt zich door een mobiele zuil met een zeer vlakke vloerplaat. Deze garandeert dat de operateur en de instrumenterende op ergonomisch verantwoorde wijze aan de tafel kunnen werken. De mobiele zuil is met behulp van een mini-trolley eenvoudig te verplaatsen, waarbij de tafel automatisch mee gepositioneerd wordt. De hoeveelheid apparatuur die heden ten dage in de OK wordt gebruikt, maakt dat deze functionaliteit bepaald geen overbodige luxe is.
In geval van nood kan de OK-tafel mét patient direct worden weggereden. En omdat de tafel zo eenvoudig te verrijden is, kan dus ook de vloer op simpele wijze tijdelijk worden vrijgemaakt, bijvoorbeeld voor catharactstoelen of voor een behandeling op bed. De zuil kan een gewicht dragen tot 250 kilo.

Het Antonius Ziekenhuis heeft gekozen voor een trolley met onrusthekken, om te garanderen dat het transport van de patienten te allen tijde veilig kan verlopen. Dit transport kan door één medewerker worden uitgevoerd. De trolley is eenvoudig verrijdbaar. Het vijfde wiel en de zijwaartse bedieningsmogelijkheid maken een efficiente logistiek mogelijk. Het tafelblad met de patient wordt automatisch van de trolley op de zuil gepositioneerd en na afloop weer terug op de trolley. Dit geeft de anesthesiemedewerker de vrijheid om andere werkzaamheden te verrichten.
Het universele tafelblad is geschikt voor vrijwel alle ingrepen. Omdat het blad lateraal te verschuiven is, is ook toepassing van de C-boog probleemloos mogelijk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen