Project op Malta voor gezondheidszorg migranten

Array

Artsen zonder Grenzen en Malta hebben een overeenkomst gesloten voor hulp aan migranten die per boot naar het eiland komen. De overeenkomst geldt voor een jaar. Het project gaat volgende week van start.

Onze medische teams zullen zich richten op drie gebieden: medische hulp bij aankomst, in detentiecentra en gezondheidszorg in zogenaamde ‘open kampen’. Bij die hulp is er speciale aandacht voor psychosociale zorg en moeder-en-kind zorg. De ‘open kampen’ zijn tijdelijke centra waar asielzoekers en vluchtelingen vrij in-en-uit kunnen in afwachting van betere onderkomens.

Op Malta komen veel boten met vluchtelingen uit Noord-Afrika aan. Volgens officiele bronnen zijn dit jaar al 1600 migranten aangekomen, 600 meer dan vorig jaar.

Het is de eerste keer dat Artsen zonder Grenzen op het eiland werkt. In Italie, Griekenland en Marokko hebben we soortgelijke projecten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen