3e Postolympisch sportcongres op 1 oktober

Array

De sporttraumatologie kent vele facetten en is evenzo kleurrijk als de kleuren van de vijf geschakelde ringen van de olympische spelen. Met 31(!)deelnemende sporten en meer dan 10.000 deelnemende sporters zijn de olympische spelen het voorbeeld van de sport in zijn volle breedte.
Ook als het gaat om de voorbereiding en training voor de wedstrijd en de opvang en behandeling van eventuele acute en chronische blessures ten gevolge van die sport.

Uiteindelijk kunnen bij onvoldoende onderkenning van het blessureprobleem chronische pijn en slijtage lijden tot vroegtijdige beeindiging van een (amateur) sportcarrière . Hoe is de eerste opvang en diagnostiek en wie is er verantwoordelijk voor? Is er een indicatie voor een conservatief beleid of dient snel en agressief operatief behandeld te worden? De beantwoording van deze vragen geeft direct een weerspiegeling van evenzoveel (deskundige) meningen op dit terrein. Is (top)sport ongezond of is bewegen nu de kern van een gezonde samenleving?

Het 3e Postolympisch sportcongres georganiseerd door de vier deelnemende verenigingen (Nederlandse Vereniging voor Traumatologie, Vereniging voor Sportgeneeskunde, Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg, Club voor Clubartsen en Consulenten) belooft op zijn minst antwoord op enkele van deze vragen te geven. In de vorm van de beproefde formule van minibattles wordt u als sportarts, clubarts, chirurg, orthopeed of fysiotherapeut in de
gelegenheid gesteld uw eigen deskundigheid op te bouwen. Enkele varia aan dagelijks in uw praktijk voorkomende dilemma’s worden gepresenteerd. Met dit 3e Post Olympisch Sportcongres wordt opnieuw gekozen voor een integraal congres van de verschillende disciplines die betrokken zijn bij sportletsels, om zo te komen tot een betere afstemming van de diagnostiek en de behandeling. De sporter zal uiteindelijk profiteren van deze gezamenlijke aanpak met een voorspoedig herstel van zijn/haar blessure.

En of sporten nou gezond is?
Komt u zelf luisteren naar de afsluitende presentatie van Midas Dekkers. Schrijf u nu in voor dit zeer boeiende congres op 1 oktober aanstaande in het Papendal Hotel en Congrescentrum te Arnhem.

Congres kosten
Leden partici peren de verenigingen 145 euro
Niet leden 165 euro U kunt zich inschrijven via de NVT website: http://www.trauma.nl/ , onder Kalender – Inschrijvingen NVT evenement
HIER te downloaden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen