Nieuw behandelcentrum voor veteranen met trauma

Array

Het initiatief tot de ontwikkeling van Veterans Total Care Institute is genomen door de stichting SPPV. De noodzaak tot een gespecialiseerde diagnostiek en behandeling van post traumatische klachten bij veteranen, dienst– en oorlogsslachtoffers en de gevolgen daarvan voor hun gezinnen, is de voornaamste drive om dit initiatief te ontwikkelen.

De SPPV heeft in samenwerking met een aantal internationale partners een specifiek, op de doelgroep ‘veteranen, dienst– en oorlogsslachtoffers’ gericht diagnose- en behandelmodel, ‘PTSS totale care’ genaamd ontwikkeld. Dit wil zeggen dat niet alleen de client maar ook het gezin actief wordt betrokken bij de behandeling. Een behandeling die erop is gericht uiteindelijk het gezin weer terug in de maatschappij te zetten en te laten functioneren.

Er zal gestart worden met 2 poliklinieken in de provincies Utrecht en Friesland. De actuele vraag naar adequate behandeling noopt tot de realisatie van in totaal 5 decentraal gelegen poliklinieken in Nederland.

VTCI is een onafhankelijke organisatie met haar eigen visie op de behandeling van veteranen, oorlog– en dienstslachtoffers met PTSS en het gezin. Zij zal op verschillende gebieden samenwerkingsverbanden aangaan met GGZ instellingen zowel nationaal als internationaal.

Er zal een internationale medische adviesraad worden geïnstalleerd, waarin verschillende autoriteiten op het gebied van PTSS zitting zullen nemen. Het wetenschappelijk karakter van de VTCI wordt hiermee onderstreept.

De Stichting Veterans Total Care Institute is met ingang van 28 juli 2008 een zelfstandige ZBC (=zelfstandig behandelcentrum). Dit betekent dat we de komende weken afrondende gesprekken zullen voeren met vele partijen die nodig zijn om te kunnen starten. Hierbij spelen de verschillende zorgverzekeraars in den lande een grote rol. Maar ook de inrichting van de locaties die we op het oog hebben zal de nodige tijd vragen.

Bij een nieuwe organisatie hoort een nieuwe identiteit. Een logo is daarvan een onderdeel. Marloes Muhlonie heeft ons logo en de daarbij behorende huisstijl ontworpen. We zijn blij met de vorm, een groep mensen samen, en de gekozen kleurcombinatie.

Zoals het er naar uit ziet gaan ze van start met een goed gemotiveerde, ter zake kundige en gekwalificeerde groep personeelsleden. Zij allen hebben een meer of minder brede ervaring met PTSS en veteranen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen