Jonge sportfysiotherapeut springt in gat Nederlands hockeyteam

Array

Voor het eerst fysiotherapie voor crew in Heineken House
Twee jaar geleden was Jelle Olderiekerink (27) bij de Olympische Winterspelen in Turijn en dacht: dit wil ik nog een keer meemaken!’ Jelle Olderiekerink (27), sportfysiotherapeut bij Sportmedisch Centrum Amsterdam, liet er geen gras over groeien. Omdat er bij Olympische Spelen voor crew geen fysiotherapeuten meegaan, greep de sportfysio zijn kans: Samen met een vriend schreef hij een plan over de wenselijkheid van een fysiotherapeut voor crew, partners, suppliers en hun relaties in het Holland Heineken House.
NOCNSF was positief, evenals Zilveren Kruis Achmea en Service Medical, die gezamenlijk de medische diensten in Beijing organiseren.

Het resultaat is dat Olderiekerink en zijn collega sinds begin augustus de gehele Spelen kunnen meemaken als sportfysiotherapeut. En hoewel aan hun diensten geen ruchtbaarheid is gegeven hebben ze het aardig druk. Dit komt voor Olderiekerink voor een deel omdat er een fysiotherapeut van het Nederlands hockeyteam is uitgevallen en hij zijn plek mocht innemen. ‘Ik geloof dat ik wel 14 uur per dag werk nu, maar ik vind het super om mee te maken. Met name de waardering van de mensen die ik in het Holland Heineken House behandel is erg groot.’

De diensten van de sportfysiotherapeuten zijn bedoeld voor crewleden, partners en suppliers met acute problemen aan het ‘gestel’, maar ook voor werkenden in het Holland Heineken House die al in Nederland met een behandeling of revalidatie zijn gestart. ‘Ik heb sinds ik hier ben zo’n 40 behandelingen uitgevoerd. Ook was het wel erg leuk dat ik voor het hockeyteam kan inspringen’, zo onderstreept Olderiekerink het belang van zijn aanwezigheid.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen