Jonge sportfysiotherapeut springt in gat Nederlands hockeyteam

0
203

Voor het eerst fysiotherapie voor crew in Heineken House
Twee jaar geleden was Jelle Olderiekerink (27) bij de Olympische Winterspelen in Turijn en dacht: dit wil ik nog een keer meemaken!’ Jelle Olderiekerink (27), sportfysiotherapeut bij Sportmedisch Centrum Amsterdam, liet er geen gras over groeien. Omdat er bij Olympische Spelen voor crew geen fysiotherapeuten meegaan, greep de sportfysio zijn kans: Samen met een vriend schreef hij een plan over de wenselijkheid van een fysiotherapeut voor crew, partners, suppliers en hun relaties in het Holland Heineken House.
NOCNSF was positief, evenals Zilveren Kruis Achmea en Service Medical, die gezamenlijk de medische diensten in Beijing organiseren.

Het resultaat is dat Olderiekerink en zijn collega sinds begin augustus de gehele Spelen kunnen meemaken als sportfysiotherapeut. En hoewel aan hun diensten geen ruchtbaarheid is gegeven hebben ze het aardig druk. Dit komt voor Olderiekerink voor een deel omdat er een fysiotherapeut van het Nederlands hockeyteam is uitgevallen en hij zijn plek mocht innemen. ‘Ik geloof dat ik wel 14 uur per dag werk nu, maar ik vind het super om mee te maken. Met name de waardering van de mensen die ik in het Holland Heineken House behandel is erg groot.’

De diensten van de sportfysiotherapeuten zijn bedoeld voor crewleden, partners en suppliers met acute problemen aan het ‘gestel’, maar ook voor werkenden in het Holland Heineken House die al in Nederland met een behandeling of revalidatie zijn gestart. ‘Ik heb sinds ik hier ben zo’n 40 behandelingen uitgevoerd. Ook was het wel erg leuk dat ik voor het hockeyteam kan inspringen’, zo onderstreept Olderiekerink het belang van zijn aanwezigheid.