Mike Leers in Raad van Toezicht DGV

Mike Leers is toegetreden als lid van de Raad van Toezicht van DGV. Leers is onder meer voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgverzekeraar CZ Actief in Gezondheid. Voor het volledige overzicht van de Raad van Toezicht zie Organisatie bij Over DGV.

Mike Leers sloot in 1973 zijn studie economie aan de Katholieke Hogeschool in Tilburg cum laude af. Na een baan als docent algemene economie, trad hij al in 1975 in dienst bij CZ groep Zorgverzekeringen. In rap tempo werkte hij zich op van algemeen stafmedewerker tot voorzitter van de Raad van Bestuur/Algemeen Directeur (1993). Op koepelniveau (Zorgverzekeraars Nederland) is hij verantwoordelijk medeonderhandelaar met betrekking tot beleid en tarifering intramurale en extramurale zorgverlening, zowel in de publieke als private zorgorganisatie. Leers is bovendien initiatiefnemer en
verantwoordelijk voor de uitbouw van CZ naar een landelijk werkende en innoverende zorgverzekeraar met zo’n twee miljoen verzekerden. Naast zijn functie bij CZ is Leers actief op tal van terreinen binnen en buiten de gezondheidszorg en de verzekeringsbranche.

DGV, Nederlands instituut voor verantwoord medicijngebruik, is een onafhankelijke organisatie en heeft als doel de kwaliteit van het medicijngebruik in Nederland te bevorderen. DGV werkt onder andere in opdracht van het ministerie van VWS, zorgverzekeraars, beroepsorganisaties, gezondheidsfondsen en patientenorganisaties. Meer dan vijftig medewerkers houden zich bezig met advies en ondersteuning aan artsen en apothekers (FTO-groepen), publieks- en patientenvoorlichting, projectmanagement en nascholing. Het hoofdkantoor is gevestigd in Utrecht, de adviseurs van DGV werken vanuit het hele land aan landelijke en regionale projecten. In juni 2008 is DGV ISO 9001:2000 gecertificeerd. Dit certificaat staat garant voor een kwalitatief goede en geprotocolleerde dienstverlening, waarbij klanteisen, klanttevredenheid en continue verbetering van de werkprocessen uitgangspunt zijn.

De visie van DGV luidt: verantwoord medicijngebruik verbetert door meer samenwerking, transparantie en toepassen van kennis. Deze visie is terug te zien in de activiteiten. DGV probeert zoveel mogelijk partijen aan tafel te krijgen om met elkaar afspraken te maken over de manier waarop geneesmiddelen een zo effectief mogelijke rol kunnen spelen binnen de gezondheidszorg.

Hieruit volgt de missie van de organisatie: DGV bevordert als onafhankelijk instituut kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van het medicijngebruik. Vanuit de maatschappelijke context betekent dit dat eenieder toegang heeft tot een optimale geneesmiddelenvoorziening.

De positie van DGV ligt op het snijvlak van alle betrokken partijen aan de vraagzijde van de geneesmiddelenvoorziening. DGV richt zich op huisartsen en specialisten, (ziekenhuis)apothekers, verpleegkundigen en assistenten, zorginstellingen (ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, GGZ-instellingen en thuiszorg), patienten en consumenten, zorgverzekeraars en overheid, en ook op hun (regionale en landelijke) koepelorganisaties en ondersteuningsinstituten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen