Helft jongeren test niet op SOA’s

0
295

De helft van de jongeren die bang zijn een geslachtsziekte onder de leden te hebben, laat zich testen. De andere helft doet geen test, uit angst of met het excuus geen lichamelijke klachten te hebben. Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van Soa Aids Nederland.

Van alle mensen tussen 18 en 35 heeft een derde zich ooit laten testen op een seksueel overdraagbare aandoening. Seksueel actieve jongeren tussen 15 en 17 laten zich veel minder vaak testen. Ongeveer vijf procent van deze groep heeft ooit een test gedaan. Vrouwen laten zich vaker testen dan mannen, blijkt verder uit het onderzoek.

Soa Aids Nederland constateert verder dat jongeren die een nieuwe relatie ingaan, vaak na een tijdje ophouden condooms te gebruiken, zonder zich te laten testen. De organisatie lanceert maandag een nieuw televisiespotje dat jongeren ertoe aan moet zetten dat wel te doen.

Bron: Trouw

Vorig artikelGenetische basis van hersenziekte ontdekt
Volgend artikelInnovatie medische technologie blijft achter
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.