Kosten ambulante radiografie per patiënt hoger in Wallonië

Array

Vorig jaar trok het RIZIV per rechthebbende gemiddeld 61,42 euro uit voor ambulante radiografie tegenover 52,74 euro in 2006. In Wallonie was dat in 2007 70,78 euro (66,56 euro in 2006), in Brussel 59,7 euro (58,21) en in Vlaanderen 56,35 euro (52,74). Dat blijkt uit het antwoord van minister van Sociale Zaken Laurette Onkelinx (PS) op een schriftelijke vraag van senator Louis Ide (N-VA).


De RIZIV-uitgaven voor medische beeldvorming stegen de voorbije jaren van 189,2 miljoen euro in 2004 tot 226,3 miljoen euro in 2007. Gegevens per gewest zijn er tot 2006. In Vlaanderen werd dat jaar voor CT-, NMR- en PET-scans 105,8 miljoen euro (1,14 miljoen gevallen) gespendeerd, in Wallonie 68,6 miljoen euro (723.943 gevallen) en in Brussel 30,1 miljoen euro (298.247 gevallen).


Onkelinx wijst erop dat deze regionale gegevens geen rekening houden met de specifieke kenmerken van een regio inzake de leeftijdsstructuur en geslacht, de aanwezigheid van verzekerden met een voorkeurregeling en van actieven, invaliden, weduwen, wezen en dergelijke. Het RIZIV werkt daarom aan een standaardisering van de uitgavengegevens voor 2006 op basis van leeftijd, geslacht en sociaal statuut (inclusief voorkeurregeling).

Bron: Medinews

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen