Nierstichting benefietconcert ‘Wonderkinderen aan ’t IJ’

Muzikale wonderkinderen geven op zondag 21 september om 15.00 uur een spraakmakend benefietconcert voor de Nierstichting in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Het belooft een onvergetelijke middag te worden.

‘Wonderkinderen aan ’t IJ’ is een bijzonder matineeconcert waarvan de opbrengst helemaal bestemd is voor een project van de Nierstichting: vakantiekampen voor jonge nierpatienten. Tijdens de vakantiekampen in het Zwitserse Au Coeur du Val kunnen jonge nierpatienten hun ziekte en de gevolgen daarvan even vergeten. Voor € 25.000 kunnen 12 kinderen een onvergetelijke vakantieweek beleven en ontdekken dat ze in staat zijn tot activiteiten die ze daarvoor – gevangen door hun ziekte – niet voor mogelijk hadden gehouden. De Nierstichting ondersteunt al jaren van harte dit mooie initiatief.

Tijdens het concert treden jonge muzikale talenten op, waaronder de twaalfjarige Martin Oei (piano), Sonia Min (13 jaar, viool), de eveneens dertienjarige Ella van Poucke (cello), Oscar Yang (15 jaar, piano) en Saleem Khan (17 jaar, trompet). Na de pauze kunt u nog genieten van de Fancy Fiddlers – het virtuoze orkest van vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek.

De jonge musici hebben reeds prestigieuze prijzen op hun naam staan. Zo won Martin Oei, die pas drie jaar piano speelt, de eerste prijs in zijn categorie bij het International Steinway and Sons Concours en sleepte Oscar Yang een tweede prijs in zijn categorie in de wacht. Ella van Poucke, Sonia Min, Oscar Yang en Saleem Khan wonnen allen prijzen op het Prinses Christina Concours.

Bron: Nierstichting

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen