VVD wil betere bereikbaarheid zorg

Array

De VVD wil dat er snel maatregelen worden genomen om de zorg in Nederland bereikbaar te houden.

Dit heeft VVD-vicefractievoorzitter Edith Schippers maandag laten weten bij de presentatie van de VVD zorgnota in het Zuwe Hofstede Ziekenhuis in Woerden. In deze nota geeft de VVD Tweede Kamerfractie haar visie op zorg in Nederland voor de komende 15 jaar.

De VVD laat in de nota weten dat de bereikbaarheid en kleinschalige persoonsgerichte zorg in Nederland onder druk staan. Er moeten snel maatregelen genomen worden om deze te behouden. Zo wil de VVD dat de indicatiestelling voor de AWBZ komt te vervallen. Schippers:”De indicatiestelling is een nodeloos ingewikkeld en ondoorzichtig systeem. De VVD wil dat de arts bepaalt wie er in aanmerking voor de AWBZ komt”. De VVD wil ook dat het Persoongebonden Budget blijft bestaan. Dit Persoonsgebonden Budget staat momenteel ter discussie. Schippers:”Mensen moeten zelf kunnen kiezen hoe ze hun zorg willen regelen. Als zij niet tevreden zijn met een bepaalde begeleider, dan moeten ze over kunnen stappen. Instellingen zullen harder hun best moeten doen om de mensen aan zich te binden, wat maakt dat de kwaliteit van zorg verbetert”.

De zorgnota schetst een toekomstbeeld over hoe de zorg in 2020 in Nederland moet functioneren. Dit globale beeld moet richting geven aan de besluiten die vandaag worden genomen. Het bieden van perspectief aan de sector is cruciaal omdat dagelijks beslissingen worden genomen over investeringen, welke mogelijkheden worden benut, et cetera. Onzekerheid is dood in de pot. De overheid geeft momenteel te weinig zekerheid. Helderheid is snel geboden. De VVD-fractie geeft met deze nota helderheid over het toekomstperspectief dat zij wil geven aan de sector, de mensen die erin werken en ervan afhankelijk zijn.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen