Directeur Sint Pieters en Bloklands Gasthuis: Bewoners hebben bij ons altijd recht op zelfbeschikking

Array

De directeur van het Sint Pieters en Bloklands Gasthuis in het Amersfoort dat in opspraak is gekomen vanwege zijn reanimatiebeleid, heeft op de Nederlandse tv het omstreden beleid verdedigd in het discussieprogramma Knevel en Van den Brink.
Afgelopen weekeinde werd bekend dat bewoners van het verzorgingshuis niet meer worden gereanimeerd na bijvoorbeeld een hartstilstand, tenzij zij expliciet hebben aangegeven dat wel te willen.

Het verzorgingshuis wilde op deze manier proberen recht te doen aan de zelfbeschikking van de bewoners over hun eigen leven, verklaarde directeur Hans Olgers. Dat ging volgens de directeur in goed overleg met de clientenraad. Ook is het beleid juridisch getoetst, voordat het werd voorgelegd aan de clienten, zei Olgers. “Voor de ophef van dit weekeinde, leidde het beleid in het verzorgingshuis dan ook niet tot onrust.”

In de Tweede Kamer (parlement) deed het bericht over het beleid veel stof opwaaien. Het CDA sprak van “ernstige leeftijdsdiscriminatie”. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft een onderzoek ingesteld. Het Amersfoortse verzorgingshuis maakte eerder deze dag vanwege de commotie bekend af te zien van de omstreden reanimatiestop.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen