Volledig gedigitaliseerd transferproces voor Vlietland Ziekenhuis

0
348

Het Vlietland-Ziekenhuis in Schiedam is per 1 juli 2008 de transfer van patienten naar AWBZ-aanbieders verzorgen via POINT (Punt voor Overdracht, Informatie, Naslag en Transfers). De invoering van POINT in Schiedam heeft een positieve uitwerking op de samenwerking in de regio Nieuwe Waterweg Noord (NWN). De regio heeft haar focus gelegd op het verder optimaliseren van de samenwerking tussen het Vlietland-Ziekenhuis en haar zorgaanbieders, POINT zal hierbij ondersteuning bieden.

Het Elektronisch Transferdossier POINT verlicht administratieve lasten, verkort de verblijfsduur van de patient en het transferproces is digitaal te volgen. “Verpleegkundigen behoeven minder tijd te besteden aan administratieve taken, waardoor meer tijd is voor echte zorg,” aldus Barend van Lieshout, divisiemanager van het Vlietland-Ziekenhuis. Ook het CIZ is gekoppeld aan POINT en wordt betrokken bij de digitale afhandeling van de transfer.

Vorig artikelTuchtcollege tikt vaatchirurg op de vingers
Volgend artikelOnderzoek nodig naar drugshulpverlening bij vrouwen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.