Multidisciplinaire kunstenaars ondersteund door Hoogleraren RUG tijdens Noorderzon festival

Array

Twee hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen, Bert Otten (neuromechanica) en Kees Hummelen (organische chemie), verzorgen op het Noorderzon festival ieder een openbaar college. Ze worden daarbij ondersteund door twee multidisciplinaire kunstenaars.


Noorderzon is een groot gerenommeerd festival voor ‘performing arts’dat van 21-31 augustus plaatsvindt in het Noorderplantsoen in Groningen. Het is de eerste keer dat er ‘hoorcolleges’ zijn op het festival.


Avontuurlijk samenkomen van kunst en wetenschap Onder de titel ‘Open Mind’ presenteren Pavlov Medialab en Noorderzon de twee openbare colleges, waarbij kunst en wetenschap op avontuurlijke wijze samenkomen. Bert Otten, hoogleraar neuromechanica, en Kees Hummelen, hoogleraar organische chemie, zijn gekoppeld aan twee multidisciplinaire kunstenaars: Maarten Kastelijns en Jan Klug.


Kees Hummelen geeft een inleiding in de zich stormachtig ontwikkelende technologie van de zonne-energie en gaat daarbij in op de werking van plastic zonnecellen. Bert Otten geeft een college waarin beweging en haar vele toepassingen centraal staan (o.a. speedskating en de controle op de werking van beenprotheses).


Jan Klug is muzikant en interdisciplinair kunstenaar. Zijn werkterrein bestrijkt interactieve mixed-media animaties, voorstellingen en concerten. Maarten Kastelijns is kunstenaar, theatervormgever en docent Vormgeving op de Theaterschool Amsterdam.


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen