Geen reden tot onrust Eijsden

Array

Gezamenlijk persbericht van de GGD Zuid Limburg en de Provincie Limburg:
Publicaties in de media over een zojuist verschenen onderzoeksrapport van de Belgische professor Staessen, hebben geleid tot ongerustheid over de volksgezondheid. Dit was voor de Projectgroep Eijsden de aanleiding om bij elkaar te komen. Deze projectgroep bestaat uit de gemeente Eijsden, de Provincie Limburg en de GGD Zuid Limburg. Dit persbericht is een uitvloeisel van hun overleg.

Onderzoek naar Cadmium
Wereldwijd is bekend dat cadmium een negatief effect heeft op de gezondheid. Dat is de reden dat in gebieden met een cadmiumhistorie, zoals bijvoorbeeld de gemeente Eijsden en de Nederlandse Kempen, onderzoek wordt gedaan. Vandaar ook dat de Projectgroep Eijsden onderzocht heeft hoe het staat met de aanwezigheid van cadmium in de gemeente Eijsden. De GGD Zuid Limburg heeft vervolgens de eventuele effecten hiervan onderzocht op de gezondheid van de Eijsdense bevolking.

Onrust
Aanwezigheid van cadmium levert altijd onrust op bij de bevolking. Vanwege de onrust die deze artikelen opnieuw opriepen bij de Eijsdense bevolking, hebben betrokken partijen uitvoerig overleg gevoerd. Gezamenlijk komen partijen tot de conclusie dat het in juni 2008 door hun gepresenteerde onderzoek zorgvuldig is geweest. De onderzoeksresultaten van Staessen geven geen reden om deze gepresenteerde conclusies voor Eijsden in twijfel te trekken.

RIVM: Rijksinstituut Volksgezondheid en Milieu
Cadmium heeft een negatief effect op de volksgezondheid. De GGD hecht groot belang aan een goede wetenschappelijke basis voor gezondheidkundige risicobeoordelingen. Daarom hebben de GGDen Zuid Limburg en Brabant/Zeeland het RIVM gevraagd deze nieuwe wetenschappelijke onderzoekresultaten tegen het licht te houden van de huidige, in Nederland gehanteerde Europese toetsingskaders.

NB Initiatiefnemers van dit overleg waren onder andere de milieugezondheidkundigen van GGD Zuid Limburg, Deputé Bert Kersten en de Eijsdense wethouder Milieu Hub van de Weert.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen