Nieuw internationaal magazine van het UMC Utrecht

Array

Het UMC Utrecht heeft een nieuw magazine uitgebracht: Utrecht Medical Sciences. Het Engelstalige tijdschrift verschijnt tweemaal per jaar en beschrijft wetenschappelijk onderzoek binnen het UMC Utrecht.

Het is bedoeld voor internationale wetenschappers. Met het magazine wil het UMC Utrecht haar goede naam en reputatie internationaal versterken ten behoeve van de samenwerking met topinstituten en de werving van buitenlands onderzoekstalent.

In het eerste nummer van Utrecht Medical Sciences zijn artikelen te lezen over de zoektocht naar genen voor de spierziekte ALS, nieuwe toepassingen van de 7 Tesla MRI-scanner, discussie over milde IVF en de megatrial naar een nieuw pneumokokkenvaccin. En nog veel meer.

Het magazine is hier online te lezen of te downloaden.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen