Nieuw druk van Handboek Tekst & Commentaar Gezondheidsrecht

Array

Dertienhonderdtachtig pagina’s telt de derde, van de week uitgekomen druk van het Handboek Tekst & Commentaar Gezondheidsrecht. Het boek bevat gezaghebbend commentaar van vele gezondheidsjuristen op de in totaal 25 wetten waarmee de Nederlandse gezondheidszorg te maken heeft. De derde druk bevat aanvullingen en actualisering van de tweede druk. De hoofdstukken over de Wet Big en over de Geneesmiddelenwet zijn ingrijpend vernieuwd. Tekst & Commentaar Gezondheidsrecht bevat een artikelsgewijs commentaar op een groot aantal gezondheidsrechtelijke wetten.
De uitgave geeft u een snelle en betrouwbare orientatie. De tekst van ieder artikel wordt gevolgd door juist zoveel commentaar als nodig is om het artikel in al zijn onderdelen te doorgronden. De auteurs hebben daartoe geput uit:
· parlementaire geschiedenis
· rechtspraak
· literatuur.
Het boek is bestemd voor iedereen die in praktijk of studie met gezondheidsrecht te maken heeft:
· instellingen
· beroepsbeoefenaars en hun organisaties
· overheden
· juristen die adviseren, procederen en rechtsspreken over gezondheidsrechtelijke onderwerpen
· docenten en studenten.

De eerste twee redacteuren van het handboek zijn de Leidse oud-hoogleraar Gezondheidsrecht B. Sluijters en de zittende gezondheidsjuriste van het Julius Centrum mr. Monique Biesaart. Deze derde druk hoort beschikbaar te zijn in elke instellingen en instantie in de gezondheidszorg. Het is uitgegeven bij Kluwer.

 

Tekst & Commentaar

Redactie: prof.mr. B. Sluijters, mr. L.E. Kalkman-Bogerd, mr. M.C.I.H. Biesaart, prof.mr. G.R.J. de Groot


 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen