Azivo en patienten platform zorgen samen voor betere zorginkoop

Array

Vandaag wordt een overeenkomst ondertekend voor betere zorginkoop, waarmee een uniek concept ontstaat gebaseerd op de wensen en behoeften van clienten. Azivo Zorgverzekeraar en patienten consumenten platform Zorgbelang Zuid-Holland sluiten de overeenkomst over betere zorginkoop, gebaseerd op de wensen en behoeften van clienten.


Zorgbelang Zuid-Holland is een provinciale organisatie die opkomt voor de belangen van zorggebruikers.

Zorgbelang zorgt voor het in kaart brengen van deze wensen en behoeften van zorgvragers en Azivo betrekt deze informatie bij het contracteren van zorgaanbieders. Ook gaan beide organisaties samenwerken aan goede informatie over de verschillende mogelijkheden van zorg en onderzoek naar de mening van de klant over de geboden zorg.

“Wij kennen de zorgvrager en weten wat er leeft”, zegt Robert Boersma, directeur van Zorgbelang Zuid-Holland. “Wij streven naar een betere kwaliteit van zorg en afstemming op de behoeften van de client. Wij werken samen met een uitgebreid netwerk van vrijwilligers en organisaties die zich inzetten voor mensen die zorg of voorzieningen nodig hebben, zoals verenigingen van patienten, gehandicapten, ouderen en mantelzorgers.” Aad de Groot, directeur van Azivo Zorgverzekeraar: “Wij willen onze verzekerden helpen gezond te zijn, worden en blijven, daarom vinden wij de kwaliteit van geleverde zorg voor onze verzekerden van essentieel belang. De samenwerking met Zorgbelang maakt dat wij beter in staat zijn om deze kwaliteit mee te nemen in de zorgcontractering omdat we de belangen en wensen van onze klanten nu beter kennen.”


Door samenwerking tussen Azivo en Zorgbelang worden deze afspraken aangescherpt. Inkoop van zorg wordt meer afgestemd op de visie van clinten. Wensen en behoeften van clinten gaan een centrale rol spelen bij zaken als kwaliteitscriteria, prestatieafspraken, informatievoorziening en advies, toetsingsmodellen en klanttevredenheidsonderzoek. Dit alles met als doel de positie van de klant in de zorg in de Haagse regio te versterken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen