Eet je gezonder, fitter en mooier: Boost your body

Array

Studium Generale – Boost your body. Fitter through functional foods? Fitter through functional foods?
Wie wil er niet slimmer, mooier en gezonder zijn? Helemaal makkelijk als dat kan door thee te drinken, dagelijks een sapje te nemen of bepaalde margarine te smeren. Functionele voedingsmiddelen houden een grote belofte in. Door ziekten te voorkomen, kunnen ze veel individueel leed en collectief geld besparen. Verzekeraars vergoeden ze in sommige gevallen al. Is het echt mogelijk door deze innovaties onze gezondheid te verbeteren? En kan aantrekkelijke marketing ons overhalen gezonder te leven terwijl dat niet lukt met betuttelende overheidscampagnes?

Kunnen deze producten de beloftes waarmee ze ons toelachen vanaf de supermarktschappen waarmaken? Hoe werken ze en wat is er in de toekomst nog allemaal mogelijk? En hoe verhouden commerciele belangen zich tot die van de volksgezondheid? Wordt er gewoon ingespeeld op angst? En wat zegt het over ons dat we niet alleen gezond willen blijven, maar ons lichaam ook nog eens boosten, mooier willen maken dan het al is?

Boost your body wordt georganiseerd door studenten van Xtrack 2008 in samenwerking met Studium Generale en geldt voor biomedische masterstudenten als ABC-Seminar. Het symposium is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Sprekers zijn: Dr. Harry Wichers (Agrotechnology and Food Innovations, Wageningen Universiteit), dr. Wendy van Herpen en dr. Martin Foltz (Unilever Research), dr. Nico van Belzen (Directeur International Life Science Institute, Brussel) en prof.dr. Michael Heasman (auteur en voedselonderzoeker). Dagvoorzitter is prof.dr. Rolaf van Leeuwen (RIVM en Wageningen Universiteit)

Programma

12.30 Receptie

13.00 Introductie door dagvoorzitter prof. dr. Rolaf van Leeuwen

13.15 Dr. Harry Wichers (Agrotechnology and Food Innovations, Wageningen Universiteit)

13.55 Dr. Nico van Belzen (International Life Science Institute, Brussel)

14.35 Pauze

14.55 Dr. Wendy van Herpen en Dr. Martin Foltz (Unilever Research)

15.35 Onderscheidingsceremonie

15.50 Pauze

16.10 Prof.dr. Michael Heasman (auteur en voedselonderzoeker).

17.00 Debat

17.30 Borrel


18-09-2008, 12:30 – 18:00 uur
Educatorium, De Uithof, Utrecht
Meer informatie: Studium Generale, (030) 253 2436, [email protected]
http://www.sg.uu.nl


Bron: Universiteit Utrecht

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen