Voorleeshulp kan pagina’s op het internet voorlezen

Array

BrowseAloud leest tekst van websites voor. Met o.a. BrowseAloud toont met een unieke meeleescursor wat er wordt voorgelezen. Veel zorginstellingen hebben een website. Slechts weinigen zijn toegankelijk voor mensen die niet zo makkelijk kunnen lezen. Voor die groep zijn voorleessystemen een mooie manier om toch informatie te krijgen van de zorgverleners uit de buurt.


Met een dergelijk programma kunt u tekst op de website laten voorlezen. De voorleeshulp is bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen door bijvoorbeeld dyslexie, een visuele beperking of een taalachterstand. Helaas hebben we geen voorbeeld op deze website. Wellicht komt dat nog of is een andere aanbieder bereid om onze lezers een voorproefje te geven.

Om BrowseAloud te gaan gebruiken, is eenmalig (gratis) downloaden en installatie op uw computer nodig. Hiervoor moet uw computer draaien op Windows 2000, XP of Vista. De link om BrowseAloud te downloaden vindt u onderaan deze pagina. U komt dan op een website met uitleg over de werking van het programma.


Na installatie werkt de voorleeshulp op alle websites die ook met BrowseAloud werken (zie overzicht aangesloten websites). U kunt de voorleeshulp aanpassen aan uw eigen wensen en voorkeuren.

Als u op downloaden klikt, gaat u naar een website waar wordt uitgelegd hoe het downloaden in zijn werkt gaat. U kunt het programma bijvoorbeeld opslaan op het bureaublad van uw computer. Als u daarna het programma voor de eerste keer start, kunt u de instellingen wijzigen naar uw persoonlijke voorkeur.

De belangrijkse instellingen die u kunt aanpassen zijn:

  • Voorleesstem
  • Voorleessnelheid
  • Kleur meeleescursor
  • Lettertype, lettergrootte en kleuren (via meeleesvenster)

Standaard staat ingesteld dat BrowseAloud vanzelf opstart als u de computer start. Als u dat niet wilt, kunt u het vinkje uitzetten.

Als het programma is gestart, ziet u rechtsonder (op de taakbalk) in uw beeldscherm het icoon van BrowseAloud. Als u met de rechtermuisknop op dit icoon klikt, kunt u het voorlezen aan- of uitzetten, naar het scherm Instellingen gaan of het programma afsluiten.

Downloaden BrowseAloud



BrowseAloud werkt achter firewalls en op intranet omgevingen. Met BrowseAloud kan de gebruiker zelfs zijn eigen MP3 audiobestanden van de tekst van een website maken.

De website-bezoeker die websites met BrowseAloud wil beluisteren, downloadt slechts een keer de BrowseAloud software. Gratis. Hij krijgt daarmee de beschikking over een groot aantal nuttige opties om de voorleeshulp zoveel mogelijk aan de eigen wensen en behoeften aan te passen. Zo kan hij de voorleessnelheid regelen, de kleuren van de meeleescursor aanpassen, een vergrotingsvenster openen en daarin kleuren, lettertype en lettergrootte veranderen. Ook kan hij andere stemmen kiezen. BrowseAloud is veelzijdiger dan andere voorleessoftware en gebruikers hebben een duidelijke voorkeur voor BrowseAloud.

De BrowseAloud software hoeft slechts een keer te worden gedownload en kan dan op alle voor BrowseAloud geactiveerde websites worden gebruikt. Het downloadproces is vergelijkbaar met dat van gratis programma’s als dat van de Belastingdienst, Adobe Acrobat of Mediaplayer. Installatie van het programma is niet nodig. Dagelijks worden probleemloos vele honderden downloads BrowseAloud uitgevoerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen