Teken de online petitie om de aanzet tot extreme vermagering in te bedden

De aanzet tot extreme vermagering moet in Nederland worden verboden.

Frankrijk is ons reeds voorgegaan en Belgie denkt na en doet onderzoek. Maar wanneer neemt Nederland zijn verantwoording?

Over niet al te lange tijd zal ik (Scarlet Hemkes) een officiele petitie, inclusief een verslag van de site http://stop-pro-ana.hyve.nl en een ludieke ‘gift’ officieel overhandigen aan de Tweede Kamer.

Hiervoor heb ik echter nog heel wat extra handtekeningen nodig!

Dus vindt u ook dat er binnen de Nederlandse politiek aandacht moet worden besteed aan:

  • Pro-ana sites: de sites moeten worden verboden. Op pro-ana sites wordt anorexia gezien als levenswijze en wordt deze ziekte verheerlijkt. Meisje van al 11 jaar geven elkaar daar tips over hoe te laxeren, hoe over te geven en doen afvalwedstrijden tot de dood hen scheidt.
  • Graatmagere catwalk modellen: er moet een BMI eis komen, een code wat betreft gezondheid en voorwaarden.
  • Dunne meisjes in modebladen en glossy’s: er moeten meer ‘normale’ meiden in de bladen komen, ook meiden met maatje 38 en meer. Er moet minder geïdealiseerd worden met behulp van photoshop programma’s.

Hoe kunnen wij en onze kinderen nu een gezond beeld krijgen van de maatschappij als media en mode alleen maar het slechte voorbeeld geven? Meisjes met anorexia worden steeds jonger. Tachtig procent van de jongeren kan niet meer normaal met eten omgaan!

Help mee aan verandering!
Klik op PETITIE en teken!

Recente artikelen