Endobarrier nieuw wapen tegen vetzucht Arnhems ziekenhuis Rijnstate

Array

Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gebruikt sinds vandaag de zogenoemde Endobarrier om mensen met ernstig overgewicht te helpen. De endobarrier is een soort lange, smalle mouw die operatief in de twaalfvingerige darm wordt geplaatst. Het apparaat maakt patiënten met een ernstig overgewicht in korte tijd kilo’s lichter. Het gaat om een langwerpige smalle mouw die via de slokdarm in de twaalfvingerige darm wordt ingebracht. Het apparaat is vooral bedoeld voor patiënten die in aanloop naar een operatie snel gewicht kwijt moeten raken. Twee chirurgen en twee artsen van Maastrichtse ziekenhuis gaan de behandelingen met de EndoBarrier uitvoeren. Het maakt onderdeel uit van een studie waarin het lange termijn effect van het apparaat wordt getest. Dat is een studie waarbij toeval beslist welke patiënt in welke studie-arm terechtkomt.

De EndoBarrier is ontwikkeld in de Verenigde Staten en maakt het mogelijk om in een periode van 3 maanden circa 15 kilo gewicht te verliezen. Bovendien zouden symptomen van diabetes verdwijnen in de periode dat het apparaat is aangebracht. Waar dat effect op berust is niet duidelijk en moet nog worden onderzocht.

Rijnstate en het Academisch Ziekenhuis in Maastricht zijn de enige klinieken in Europa die de endobarrier gaan gebruiken.


VERGEET DE PINKFACTS ACTIE NIET!.

PINKFACTS: LAAT ZIEN DAT JE OM ZE GEEFT! 

In deze actie maand veilen we allerlei Pink Ribbon Goodies op EBAY onder het motto: “Together we can make a difference”

Recente artikelen