Reactie Cliniclows op plotseling overlijden Tom Voûte

0
240

Ons bereikte het verdrietige bericht dat de Amsterdamse kinderoncoloog Tom Voûte op 26 augustus 2008 plotseling is overleden.

“De introductie van de CliniClowns in Nederland was eigenlijk toeval. We hadden een European Cancer Centre opgericht en wilden een speciaal accent geven aan de oprichtingsvergadering. Het was bekend dat in de Verenigde Staten een arts (Patch Adams) werkte, die zijn patienten op een heel bijzondere manier benaderde, namelijk als clowns. Hij ging op onze uitnodiging in en we raakten onder de indruk van zijn werk. Dat zouden wij ook moeten doen, luidde de conclusie na deze merkwaardige confrontatie. Wij hebben het georganiseerd en zo simpel was het dus”.

Dit schreef professor Tom Voûte vorig jaar ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van CliniClowns in het jubileumboek ‘CliniClowns al vijftien jaar op weg’. En dit is ook hoe we hem ons herinneren: betrokken en daadkrachtig.

CliniClowns is hem zeer dankbaar voor wat hij voor onze organisatie heeft betekend. Wij wensen zijn echtgenote, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden alle kracht toe om dit verlies te dragen.


Bron: Cliniclowns