Aan talent geen gebrek: Uitreiking CAP Awards 2008

Array

Liveshow met de uitreiking van de CAP Awards 2008. Winnaar van de gouden CAP award is Monique Wijnen, zij vertegenwoordigt de Stichting Onbeperkt Nederland een jaar lang als ambassadeur. Dansen met één been, gitaarspelen met je voeten, bergbeklimmen met één arm… Het lijken onmogelijkheden, maar toch zijn er mensen die het voor elkaar krijgen. Die door middel van hun sterke wil en doorzettingsvermogen hun lichamelijke handiCAP hebben overwonnen en omgezet in CAPabilities. Ze zitten niet bij de pakken neer, berusten niet in hun beperking, maar gaan er de strijd mee aan. In de liveshow krijgen deze mensen een gezicht. De kandidaten strijden in de categorieen; carrière, entertainment en uitdaging om drie zilveren CAP Awards welke door een deskundige jury worden uitgereikt. Uit deze winnaars wordt vervolgens door het kijkerspubliek de winnaar van de gouden CAP Award gekozen. Deze winnaar vertegenwoordigt de Stichting Onbeperkt Nederland een jaar lang als ambassadeur.

Winnaar in de categorie entertament is: Floor van der Wal, Floor van der Wal werd 23 jaar geleden geboren. Door zuurstofgebrek bij de geboorte heeft ze een hersenbeschadiging opgelopen. Hierdoor werd ze spastisch door haar hele lichaam: ze heeft quadri plegie. Floor, heeft moeite met fijn motorische handelingen en praten en ze wordt sneller moe.
In tegenstelling tot wat de dokters beweerden, heeft Floor toch leren rennen, fietsen, skien en zelfs snowboarden. Haar spasme heeft haar er nooit van weerhouden de dingen te doen die ze leuk vindt. En toen kwam stand-up comedy op haar pad…

En dan vraag je je af: hoe wordt iemand met spasmen een succesvol stand-up comedian? Floor laat zien hoe dat kan.

Winnaar in de categorie fysiek / Extreme is: Kees-Jan van der Klooster
werd geboren als een gezond ventje. Het noodlot sloeg toe toen hij zeven jaar geleden tijdens het snowboarden verkeerd viel en daardoor zijn rug brak. Het resultaat: een dwarslaesie. Maar Kees-Jan liet het hoofd niet hangen en na de revalidatie besloot hij zich te richten op een sportieve carrière. En met succes! Inmiddels behoort Kees-Jan tot de wereldtop op het gebiedvan zitskien.

In de zomer houdt hij zijn conditie op peil met wakeboarden. Daarnaast zet hij zich op verschillende manieren in voor een betere beeldvorming omtrent mensen met een beperking in de maatschappij, ondermeer door zijn eigen bedrijf K-J Project Unlimited Abilities.En dan vraag je je af: hoe kan iemand met een dwarslaesie met succesextreme sporten beoefenen? Kees-Jan laat zien hoe dat kan.


Winnaar in de categorie Carrière is: Monique Wijnen,
Zij is geboren met korte armen tot boven de elleboog en korte benen met ‘handige’ voeten. Als kind deed ze dezelfde dingen als andere kinderen, maar dan op haar manier. Waar andere kinderen speelden met lego of poppen met de handen, deed Monique dit met haar voeten. Ze kreeg van haar ouders alle ruimte om
zichzelf te ontwikkelen op haar eigen manier.

Ze studeerde Toerisme en Recreatie en liep daarvoor stage in Zweden. Na de
periode in Zweden volgde ze de opleiding Culturele & Maatschappelijke
vorming. Inmiddels werkt ze als journalist voor oa. Support Magazine en reist ze het
hele land door om interviews af te nemen. Dat niet alleen, ze gaat zelfs de
grens over om reisreportages te maken.

En dan vraag je je af: hoe kun je journalist zijn als je geen handen hebt?
Monique laat zien dat je een prima artikelen kunt schrijven met je tenen.


Daarnaast ziet de kijker in deze liveshow een keur aan nationale en internationale artiesten voorbijkomen. Presentatie: Lucille Werner en Jaap Jongbloed.


Tijdens de liveshow laten ze zien waarom juist zíj zijn doorgedrongen tot de laatste negen. Van bergbeklimmen met één arm tot blind golfen; allemaal hebben ze hun handicap omgezet in een ongekend talent.

Ben je benieuwd naar het verhaal achter deze toppers? Lees hun bio’s!

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen