Intentieverklaring tot samenwerking Meerkanten en Tactus Verslavingszorg

Nieuwe verslavingszorgorganisatie Amethist verslavingszorg Flevoland in 2009Om inwoners van Flevoland te voorzien van de best mogelijke zorg wanneer ze in de problemen komen door het gebruik van alcohol, drugs en andere verslavende middelen, hebben Meerkanten en Tactus Verslavingszorg, bekende kernpartners in de verslavingszorg, de handen ineengeslagen. Op maandag 1 september tekenen de raden van bestuur een intentieverklaring voor een joint-venture.

Vanaf begin 2009 bieden Meerkanten geestelijke gezondheidszorg flevo-veluwe en Tactus Verslavingszorg in Flevoland met een nieuwe, gezamenlijke organisatie een compleet en samenhangend verslavingszorgaanbod. De nieuwe organisatie draagt de naam Amethist verslavingszorg Flevoland en wordt gehuisvest in het bestaande centrum voor verslavingszorg van Meerkanten in Almere.

Verslaving is een psychiatrische stoornis waarbij de kwetsbaarheid in hoge mate biologisch is bepaald en psychologische en sociale factoren een grote rol spelen. Deze eenduidige visie ligt ten grondslag aan die nieuwe organisatie. Voor een grotere groep verslaafden wordt het door de samenwerking gemakkelijker een beroep te doen op hulp, behandeling en zorg.
De taken van Tactus Verslavingszorg op het gebied van reclassering, preventie en laagdrempelige opvang en zorg worden niet ondergebracht bij Amethist verslavingszorg Flevoland, maar blijven onderdeel van Tactus. De oprichting van Amethist is afgestemd met de Symfora groep waarmee Meerkanten begin 2009 een bestuurlijke fusie aangaat. Het voornemen tot oprichting van Amethist wordt aan de Nma gemeld voor toetsing aan de regels van het mededingingsrecht; de voortgang van de plannen is afhankelijk van het oordeel van die autoriteit.

Amethist is de naam van de mythologische nimf die uit de handen van Bacchus (God van de wijn en losbandigheid) probeerde te blijven en een minerale steen die als heilzame werking bekend staat bij onder andere verslavingen, onmatigheid, geeft kalmte en evenwicht. Deze betekenis is verwerkt in het logo dat in een later stadium wordt gepresenteerd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Intentieverklaring tot samenwerking Meerkanten en Tactus Verslavingszorg"

  1. Quote: “De taken van Tactus Verslavingszorg op het gebied van reclassering, preventie en laagdrempelige opvang en zorg worden niet ondergebracht bij Amethist verslavingszorg Flevoland, maar blijven onderdeel van Tactus.”

    Ik vraag mij af wat er dan wel samen te doen is ?

Comments are closed.

Recente artikelen