Vereniging Bartiméus Sonneheerdt geeft startschot voor landelijke campagne ‘Kom in beweging’

Array

Bewegen als je blind bent. Ja, natuurlijk.

Op 17 september 2008 geeft Vereniging Bartiméus Sonneheerdt het startschot van haar landelijke campagne ‘Kom in beweging’. In deze campagne staat het thema ‘bewegen’ van visueel beperkte mensen centraal. Het is voor een blinde lastiger om te bewegen, en zeker om te sporten, dan voor een ziende. Immers, als je blind bent, ben je veelal afhankelijk van een begeleider en vaak zijn er ook speciale hulpmiddelen nodig. Blinde mensen bewegen daardoor minder dan ziende mensen. Daarom heeft Bartiméus Sonneheerdt het thema ‘bewegen’ centraal gezet in haar campagne van 2008.

In beweging voor blinden en slechtzienden
In het kader van de campagne ‘Kom in beweging’ start in oktober een landelijke collecte en worden op radio en TV spots uitgezonden. Ook gaat op 17 september een speciale internetactie van start op www.steunbartimeus.nl. Via deze site kunnen particulieren en bedrijven online meedoen aan een sponsoractie voor blinde en slechtziende mensen. Naast de diverse landelijke activiteiten vinden het hele jaar door zowel lokale als regionale acties plaats om geld bijeen te brengen voor blinden en slechtzienden. Vaak gebeurt dat op een heel sportieve manier, varierend van fietstochten tot sponsorlopen.


Eigen sportclub
Het geld dat met deze campagne bij elkaar wordt gebracht, is bestemd voor twee bewegingsprojecten. Een van de projecten waar Bartiméus Sonneheerdt zich voor inzet is het oprichten van een eigen sportvereniging voor blinden en slechtzienden. Aan het woord is Mike Russchen, bewegingsdocent: “Voor jongeren met een visuele beperking is het vaak moeilijk of onmogelijk om met reguliere sporten mee te doen. Daarom is er dringend behoefte aan een eigen sportvereniging met speciale begeleiding en hulpmiddelen. De nieuwe sportvereniging start met goalball, judo en zwemmen. In de loop van 2009 worden daar ook ander sporten aan toegevoegd.”


Trainingsweekenden voor blinde en slechziende mensen
De ambities van Mike Russchen gaan verder dan een lokale sportvereniging. Hij is al bezig met speciale trainingsweekenden voor visueel beperkte mensen uit het hele land. “In Engeland en Duitsland zijn daar zeer positieve ervaringen mee. Niet alleen zijn trainingsweekenden leuk en praktisch doordat er minder vaak gereisd hoeft te worden. Ook is het mogelijk door intensieve training de blindensport als geheel op een hoger niveau te brengen”. Mike benadrukt dat de sportvereniging er is voor zowel recreatieve als competitieve sporters, maar stilletjes droomt hij al van deelname aan de Paralympics.

Wilt u deze actie steunen of meer informatie over Bartiméus Sonneheerdt kijk dan op www.steunbartimeus.nl of bel met Bea Achterbergh (0343) 52 68 52.

Vereniging Bartiméus Sonneheerdt
Blinden en slechtzienden moeten volop mee kunnen doen in de samenleving. De Vereniging Bartiméus Sonneheerdt werft fondsen om projecten in binnen- en buitenland mogelijk te maken die de overheid niet financiert. Wij zoeken daarom particulieren en bedrijven die projecten zoals aangepaste fietsen, bijzondere computertoepassingen en wetenschappelijk onderzoek mogelijk helpen maken. Bartiméus Sonneheerdt doet dit werk vanuit een christelijke levensovertuiging.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen