Klink is het niet eens met TNO: niet vergoeden van de sta-op-stoel gaat niet 43 miljoen euro extra kosten

0
157

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dr. A. Klink is weliswaar u bekend met het bericht “sta-op-stoel houdt thuiszorg weg”? Maar de Minister is het niet eens met TNO “tegenover de twintig miljoen euro bezuiniging staan geen extra 43 miljoen euro aan ”


Hij baseert zich daarbij op het advies van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). Het CVZ is van mening dat de sta-opstoel een nuttige voorziening is, maar meent op basis van het criterium ‘algemeen gebruikelijk’/’voor eigen rekening’ dat het geen noodzakelijk te verzekeren zorg is. Volgens het CVZ is een stoel die voldoet aan de normale ergonomische eisen algemeen gebruikelijk. Een sta-op-stoel is niet algemeen gebruikelijk maar de aanschafkosten zijn vergelijkbaar met die van een normale stoel. Burgers kunnen dus in plaats van een gewone stoel ook een sta-op-stoel kiezen.


Daarmee hoeft er geen aanspraak te worden gedaan op de thuiszorg. Een sta-op-stoel kan inderdaad een goede aanschaf zijn waarmee burgers langer op een prettige manier thuis kunnen blijven wonen. Dat wil echter niet zeggen dat een sta-op-stoel onder de aanspraak van de Zorgverzekeringswet moet vallen en daarmee voor collectieve financiering in aanmerking komt. Klink is dus niet voornemens alsnog gehoor te geven aan de motie van Agema. Aangezien hij de stelling van TNO niet deelt, ziet hij ook geen reden om alsnog gehoor geven aan uw motie om de sta-op-stoel als verzekerde prestatie aan te blijven merken.

advertentieEinde Bericht ___________________________________________
DELEN
Vorig artikelMedisch specialisten van alcoholpolikliniek van Reinier de Graaf presenteren principes alcoholpolikliniek aan de Nationale Denktank
Volgend artikelGaslek op terrein ziekenhuis AZ Nikolaas
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.