Concept Standpunt Huisartsenzorg en Jeugd gereed voor externe commentaarronde

Sinds 2005 werkt het NHG aan de uitwerking van de Toekomstvisie Huisartsenzorg 2012 in de vorm van NHG-Standpunten over diverse aspecten van de huisartsenzorg. Deze Standpunten, die vooral zijn toegespitst op patientenzorg en praktijkvoering, zijn bedoeld als ondersteuning voor de beroepsgroep bij de innovatie in de praktijk.


Een NHG-werkgroep heeft een concept NHG-Standpunt ‘Huisartenzorg en jeugd’ gemaakt dat nu voor commentaar wordt voorgelegd aan de leden en relevante externe partijen. Dit conceptstandpunt is gemaakt tegen de achtergrond van de grote maatschappelijke en politieke aandacht voor de (preventieve) zorg van de jeugd. Het Standpunt ‘Huisartsenzorg en jeugd’ zal op 12 december worden aangeboden aan minister Rouvoet tijdens het NHG-Congres Kijk op Kids in Rotterdam.


Onze vraag is of u dit document wilt bekijken en van commentaar wilt voorzien. Uw commentaar wordt zeer op prijs gesteld.

Wij ontvangen uw reactie graag vóór maandag 22 september aanstaande. Gelieve deze te sturen naar [email protected]

Het document bestaat uit 40 bladzijden inclusief bijlagen. De kern van het Standpunt is beschreven in hoofdstuk 3. In hoofdstuk 4 volgen de inhoudelijke onderbouwing en aanbevelingen om het Standpunt (met inachtneming van noodzakelijke randvoorwaarden) in de praktijk te kunnen realiseren.

 

Bron: NHG


Recente artikelen