Amsterdamse ambulances staken na geweld

Array

Ambulancemedewerkers in Amsterdam hebben gisteravond het werk korte tijd neergelegd uit protest tegen het geweld waarmee ze worden geconfronteerd. Ze dreigen met nieuwe acties.

Aanleiding was een steekpartij in A’dam West, waarbij de hulpverleners werden gehinderd en bedreigd. Omstanders wilden eerst van het slachtoffer weten wie de dader was voor het personeel hem kon helpen. Er werd politie bijgeroepen.

Een deel van het personeel legde daarna vier uur het werk neer. Ze willen dat burgemeester Cohen voor vanmiddag met een actieplan tegen geweld komt, anders volgen er mogelijk meer acties.


Na een steekpartij in Amsterdam-West die tegen zes uur plaatsvond, bedreigden omstanders de werknemers van VZA die het slachtoffer hielpen ,,ernstig met de dood”. Volgens een zegsman werden ,,zowel de hulpverlening als de hulpverleners zelf ernstig in gevaar gebracht”.

De nachtploeg heeft het werk inmiddels weer hervat. Maar het personeel legt donderdagavond weer het werk neer als er donderdag geen overleg heeft plaatsgevonden met de Amsterdamse bestuurders.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen